În februarie vă spuneam că Apple va renunța la sistemul de utilizare a profilelor beta odată cu iOS 17 ce va fi lansat în această toamnă. Acesta va fi înlocuit de un sistem Apple implementat în secțiunea de Software Updates din meniul iOS.

Apple renunță la instalarea profilelor beta începând cu iOS 17. Cine va putea folosi versiunile iOS beta

Probabil ați observat unii dintre voi că în meniul Settings → General → Software Updates avem o nouă secțiunie numită Beta Updates de unde putem selecta ce tip de versiune beta să instalăm pentru a ajuta la dezvoltarea software a iOS.

Developer Beta este indicat pentru cei care dezvoltă aplicații pentru iOS, ei sunt primii care primesc noi actualizări beta, iar după ce anumite lucruri se remediază apare și varianta Public Beta pentru utilizatorii normali care vor să testeze noi funcționalități.

Acest sistem va fi folosit de acum încolo, el fiind bazat pe adresa de email a utilizatorului, urmând ca profilele beta să nu mai poată fi folosite de oricine. Ceea ce înseamnă că pentru o versiune Developer Beta va trebui să aveți un cont de developer plătit la Apple, care costă decât 99$ pe an.

Personal am renunțat la a instala versiuni beta acum mulți ani pentru că vin cu probleme software care se răsfrâng asupra bateriei unde timpul de utilizare este diminuat simțitor. Așa cum vine și recomandarea Apple, nu instalați versiuni beta pe telefoanele personale ci doar pe cele de test.

Programul Public Beta pentru iOS a fost lansat de Apple în 2017 împreună cu iOS 11. Dacă toți utilizatorii de Public Beta ar trimite Feedback către Apple, nu ar mai fi atâtea probleme software după lansarea oficială.

Ce facem dacă nu apare opțiunea Beta?

Este foarte simplu, intrăm pe beta.apple.com, ne autentificăm cu contul nostru Apple ID și apoi dăm Sign Out. După ce am făcut asta, în setări ne va apărea opțiunea Beta din poza de mai sus. Mulțumesc, Carlos Cristian.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu