Mai avem o lună și jumătate până la WWDC22 pe 6 iunie unde vom vedea noile sisteme de operare iOS 16, iPadOS 16, macOS 13, tvOS 16, HomepodOS 16, watchOS 9. Bazat pe zvonurile și preferințele sale, Parker Ortolani a creat următoarele poze:

Noi functii pentru iPadOS 16 - concept

Odată cu noile chipuri M1 din interiorul ultimelor modele de iPad aș vrea să văd că sistemul de operare ar migra mai mult către opțiunile și funcțiile lui macOS făcând astfel posibilă compatibilitatea cu aplicațiile de pe MacBook. Aștept ca acestea să poată rula nativ Final Cut Pro ca soft pentru editare video.

Ar fi interesant de văzut dacă Apple va implementa o opțiune de Multi-tasking care să permită în paralel rularea a 3 sau 4 aplicații. Din punctul meu de vedere 2 aplicații ar fi suficiente, însă dacă te uiți pe youtube sau asculți muzică ai nevoie de 3 aplicații.

Toate informațiile într-un singur loc, Mission Control. Asemănător cu cel de pe macOS avem o privire de ansamblu a aplicațiilor deschise și putem comuta rapid între ele.

Mi-ar plăcea să văd din partea Apple mai multă libertate atunci când vine vorba de ecranul principal. Aș vrea să văd că poți aranja cum vrei tu icoanele (ca pe macOS) fără să fie puse automat la o anumită distanță. Widget-urile să fie mai flexibile, să conțină mai multe informații și să poată fi adăugate oriunde pe Home Screen.

Odată cu lansarea Universal Control pe macOS 12.3, iOS 15.4 și iPadOS 15.4 vom putea conecta și utiliza în același timp mai multe dispozitive atunci când stăm la birou și lucrăm. Lucrăm pe MacBook dar putem interacționa cu conținutul de pe iPad sau Studio Display. În conceptul de mai jos, Studio Mode reprezintă o modalitate wireless de conectare a unui iPad la un iMac pentru a îl folosi ca monitor extern.

Acestea sunt doar niște concepte și trebuie tratate ca atare. Este posibil ca nimic din ce este prezentat de Parker în pozele sale să nu existe în următoarea versiune iPadOS 16 ce va fi lansată oficial în septembrie în cadrul evenimentului de prezentare a noilor produse iPhone, Apple Watch și iPad pentru anul 2022.

Sursă: @ParkerOrtolani / Twitter


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu