Săptămâna trecută, Apple a prezentat HomePod 2 care vine să înlocuiască prima generație scoasă de la vânzare în 2021. Ca și noutate, aceasta vine cu senzori de temperatură și umiditate incluși.

HomePod mini - temperatura - umiditate

Odată cu noua versiune iOS 16.3 și homepodOS 16.3 am aflat că pe lângă HomePod 2 și HomePod mini beneficiază de acești senzori de temperatură și umiditate, iar timp de 2 ani de zile aceștia nu au fost activați de Apple din motive știute doar de ei!

Cum activăm senzorii de temperatură și umiditate pe HomePod mini?

  1. Trebuie să instalăm ultima versiune iOS 16.3 pe iPhone sau iPadOS 16.3 pe iPad
  2. Apoi facem update la ultima versiune homepodOS 16.3 pe HomePod mini
  3. Intrăm în aplicația Home și mergem la Climate sau alegem o cameră (Bedroom, Living Room, Kitchen)
  4. Accesăm secțiunea pentru temperatură sau umiditate
  5. Așteptăm să se finalizeze calibrarea senzorilor (aproximativ 15 – 30 minute în cazul meu)
  6. Gata, informațiile sunt live

HomePod mini vs Xiaomi Air Purifier

Fiecare boxă HomePod mini are incluși acești senzori de temperatură și umiditate, iar din meniul fiecăruia vom putea edita numele pentru a ști exact din ce locație sunt informațiile afișate. Eu nu am ce să selectez pentru că ambele boxe se află pe biroul meu în living fiind împerecheate stereo. Ceea ce am observat este că afișează informații diferite ca și temperatură sau umiditate deși sunt la 50cm una de cealaltă (se poate vedea în poza de mai sus).

Am făcut și un test cu purificatorul de aer de la Xiaomi pe care îl am tot în living, temperatura fiind identică în schimb la umiditate era o diferență de 4-8 procente.

O altă chestie interesantă este automatizarea, iar în funcție de diverse situații putem fi notificați pe iPhone sau iPad atunci când crește/scade temperatura sau umiditatea. Se pot crea și scurtături care să facă diverse taskuri cu alte accesorii inteligente din casa noastră. În cazul meu dacă temperatura scade sub 22 grade să pornească centrala până la 22.5 grade, dar nu o voi activa pentru că am deja funcția aceasta în termostatul de la Netatmo.

Automatizare scene senzori de temperatura - umiditate - HomePod mini

Cum vi se pare faptul că Apple timp de 2 ani de zile a ținut acești acești senzori dezactivați prin soft? Personal mi se pare o batjocură la adresa utilizatorilor.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

  • in momentul asta am 4 senzori in 50 cm …. 2 homepod mini cu diferenta de 1,5 grade si 2 senzori Netatmo care arata exact mijlocul dintre cele 2 boze (diferenta asta este de la lansare update) / la umiditate este diferenta de 4% intre boxe si cu 5 respectiv 9% mai mare decat senzorii netatmo – mai bine lasau senzorii neactivati

    • Da, e ciudat să vezi diverse valori. Și eu am 2x mini și un HomePod 2, iar toate îmi arată o temperatură diferită, precum și o umiditate diferită de 3-5% între ele 🙂

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu