O altă idee creață vine din partea Comisiei Europene care vrea să dea o lege prin care producătorii de telefoane mobile să fie obligați să introducă baterii care se schimbă ușor de către utilizatori ca pe vremuri.

Nokia 3310 cu 3G, dual sim si baterie detasabila langa Nokie 3410

După isteria cu USB-C care a devenit lege și va intra în vigoare din decembrie 2024, vom avea și magazine de aplicații third-party cu posibilitate de side-loading pentru aplicații, acum vor să introducă obligativitatea ca telefoanele comercializate în UE să aibă baterii interschimbabile de către utilizatori.

Apple a confirmat faptul că va face trecerea către USB-C pentru iPhone, dar nu a spus când. Până când se vor hotărî ei, Comisia Europeană o să implementeze și legea cu bateriile detașabile ca pe Nokia 3310, Nokia 3410, Samsung E700, LG KU990 Viewty sau Nokia E72. Acestea au fost telefoanele mele de-a lungul anilor. Toate au avut baterii care puteau fi schimbate, dar nu am schimbat nici una exceptând primul model de Nokia 3310 căruia i-am pus o baterie de 1660mAh cu ajutorul căreia îl încărcam o dată maxim de două ori pe lună.

În sfârșit producătorii de baterii își freacă mâinile pentru că știu că vor produce mai multe bucăți în special pentru fanii „cu procentul bateriei scăzut”.

Dacă telefoanele vor veni cu baterii ușor de schimbat, ce se va întâmpla cu tabletele?

Sursă: patentlyapple.com


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu