După aplicația Coduri Medicale, Raluca Sabou a decis să lucreze la aplicație Coduri Poștale cu ajutorul căreia să putem verifica orice cod poștal din orice localitate (municipiu, oraș, comuna, sat) în România. Toate serviciile folosesc codul poștal, astfel este foarte bine să ai la îndemână o astfel de aplicație pentru iOS.

Aplicatia Coduri Postale Romania va ofera posibilitatea de a afla codurile postale din Romania in functie de judet, localitate si/sau adresa.

Un program extrem de util pentru foarte multe aplicatii: de la expedierea corespondentei, pana la codul necesar transportatorilor.

Codurile poștale din România
Codificarea poștală din România s-a introdus în 1974, codul poștal (vechi) fiind format din patru cifre (vechile coduri poștale). În 2003 (1 Mai 2003) au intrat în vigoare noile coduri poștale, formate din șase cifre, cu o codificarea detaliată până la nivel de stradă. La realizarea codului poștal au fost luate în considerare localitățile din România cuprinse în Legea nr. 2/1968. Scopul noului sistem era scurtarea timpului de operare în serviciile poștale Românești și eliminarea confuziilor între localitățile omonime din același județ. Iată codurile pentru localitățile cu numele Bărăști.

Semnificația codurilor poștale Românești (a numerelor din codul de șase cifre) sunt: Prima cifră (0-9), reprezintă cele zece regiuni poștale în care a fost împărțită România. A doua cifră (0-5) codifică județele componente ale unei regiuni poștale, București având o situație specială: cifrele 1 și 6 reprezintă cele șase sectoare ale municipiului București (ca la județe), iar cifrele 7 și 8 reprezintă județele Giurgiu și Ilfov. Ultimele patru cifre precizează, din punct de vedere poștal, reședințe de județ, orașe, sate (cu precizarea comunei), străzi, porțiuni de străzi și imobile.

[itunes url=”https://itunes.apple.com/us/app/coduri-postale-romania/id1081132094?mt=8″/]


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu