CEO-ul Huawei a anunțat că începând cu data de 15 septembrie chip-urile Kirin 1020 nu se vor mai produce datorită unor imense presiuni din partea SUA.

Huawei Kirin chipset
Photo: wccftech.com

Pentru că nu își vor mai putea produce SoC Kirin, Huawei va fi obligată cel mai probabil de împrejurări să recurgă la chip-uri produse de MediaTek sau Qualcomm. Chipset-ul Kirin 1020 era dezvoltat de TSMC același provider de chip-uri pentru Apple, va fi ultimul model produs pentru Huawei.

Cei de la Huawei vor mai produce chipset-uri Kirin pentru telefoanele mid-range însă nu va mai putea concura pe segmentul premium împotriva celor de la Qualcomm sau Samsung.

From Sept. 15 onward, our flagship Kirin processors cannot be produced. Our AI-powered chips also cannot be processed. This is a huge loss for us. Huawei began exploring the chip sector over 10 years ago, starting from hugely lagging behind, to slightly lagging behind, to catching up, and then to a leader. We invested massive resources for R&D, and went through a difficult process.

– CEO for Consumer Business Unit division, Richard Yu

SUA continuă să spună că Huawei este implicată în furtul de date/informații pe care le trimit către guvernul chinez, însă mă miră faptul că un astfel de producător ca și Huawei în China nu este ajutat de guvernul chinez și nu înțeleg de ce aceștia nu se bagă în tot acest scandal. Pentru că aici nu vorbim doar de Huawei, ci sunt impactați toți furnizorii de componente electrice, iar piața din China este cea mai mare din lume, iar de aici provin toate telefoanele giganților.


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu