Odată cu lansarea noilor modele iPhone 14, Apple a introdus o nouă funcție numită Crash Detection integrată în Emergency SOS, care poate apela serviciile de urgență în cazul unui accident.

Centrele de urgențe primesc tot mai multe apeluri false de la schiori care au activă funcția Crash Detection

Această funcție a salvat câteva vieți până acum, însă vorbim de tot mai mult de cazuri false în care telefonul sau ceasul sună la serviciul unic de urgență 911 (valabil pentru America). Primele apeluri false au fost trimise de mai mulți utilizatori care s-au dus într-un parc de distracții și s-au dat pe roaler coaster. Apple spunea atunci că va modifica acest serviciu, iar în funcție de locația ta (parc de distracții, loc de joacă, parc, etc) Crash Detection nu va suna la 911.

A mai trecut ceva timp și Apple nu a făcut nimic în acest sens pentru a îmbunătăți această funcție. Mai mult, a venit sezonul rece, mai mulți schiori și împatimiți ai plăcii de snowboard s-au dus să se dea pe zăpară. Mai multe centre din America și Canada au fost asaltate de apeluri false doar pentru simplul fapt că s-au dat pe schiuri sau snowboard.

Apple încearcă să colecteze acum date despre locația și utilizatorii care au sunat la centrele de urgență. Vor face ceva în acest sens? Au trecut 4 luni de zile și nu au făcut nimic …

Sursă: macrumors.com


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu