1.Lake Pontchartrain Causeway (38,44 km)- Potrivit Cartii Recordurilor, Lake Pontchartrain Causeway este cel mai lung pod neintrerupt care traverseaza o intindere de apa. Este atat de lung, incat pe o treime din el nu se vede nicio bucata de pamant.

Lake Pontchartrain Causeway

2.Podul Manchac Swamp (36,7 km)- In Louisiana, patria mlastinilor, se inalta podul Manchac Swamp. Fiecare pilon de beton a trebuit sa fie bagat 76 de metri in solul mlastinos, asa ca si costurile de constructie au fost pe masura: 4,37 mil. dolari/km.

Manchac Swamp

 

3. Podul Hangzhou (36 km)- Pentru ridicarea sa a fost nevoie de peste 600 de experti si 10 ani de proiectare si design. Multe dintre sectiunile lui au fost construite pe uscat si transportate apoi pe mare.

Hangzhou

 

4.Podul Runyang (35,6 km)- Podul Runyang ofera o panorama asupra fluviului Yangtze, cel mai lung din Asia. Podul era la randul sau cel mai lung din China si al treilea cel mai mare pod suspendat din lume, la momentul inaugurarii, in 2005.

Runyang

 

5.Podul Donghai (32,3 km) – Podul Donghai este unul dintre cele mai mari poduri maritime din lume, facand legatura intre Shanghai si Yangshan, pe deasupra Marii Chinei de Sud.

Donghai

 

6.Podul Atchafalaya (29,3 km)- Aceasta autostrada suspendata din Louisiana trece pe deasupra bazinului Atchafalaya, cea mai mare mlastina din Statele Unite.

Atchafalaya

 

7.Podul Chesapeake Bay (24,1 km) – Cei care doreau sa ajunga din Norfolk (SUA) pana in Delaware Valley (SUA), inainte de ridicarea acestui pod, ar fi trebuit sa conduca in plus inca 152 de km. O suta de milioane de soferi l-au traversat din 1964.

Chesapeake Bay

 

8.Podul 6 Octombrie (20,5 km)- Desi podul din Cairo este denumit dupa o singura zi, izbucnirea razboiului din oct. 1973, constructia sa a durat mai bine de 30 de ani. Cea mai mare portiune a sa traverseaza uscatul, dar intersecteaza Nilul de 2 ori.

6 Octombrie

 

9.Podul Incheon (18 km)- Samsung se pricepe si la poduri, nu numai la smartphone-uri. Compania coreeana de electronice este in spatele acestui proiect de 1,4 miliarde de dolari, din apropierea Seulului, care face legatura cu aeroportul Incheon.

Incheon

10.Podul Vasco da Gama (17,2 km)- Podul din Lisabona este cel mai lung din Europa. A fost deschis traficului in 1998, pentru a sarbatori a 500-a aniversare de la descoperirea rutei maritime din Europa spre India, de catre Vasco da Gama.

Vasco da Gama

 

Superb!


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu