Conferința de astăzi a fost despre Apple Watch și iPad. Ce noutăți, ce servicii dar și ce specificații au noile produse, în rândurile de mai jos.

Apple Keynote Recap

Timeline


Toți cei care folosim un iPhone și un Apple Watch știm cât de importantă este sănătatea, iar cu ajutorul acestor produse putem preveni și ne pot ajuta în momente delicate. Aceste servicii sunt Fall Detection, SOS, Medical ID și Emergency Contacts. În România serviciul AML este activ, deci un iPhone sau un Apple Watch poate trimite coordonatele exacte și în același timp poate suna la 112.

→ vezi momentul (6:34)

watchOS 7

Aduce printre noutăți funcția de Sleep și Hand Washing. Datorită COVID, trebuie să ne spălăm pe mâini minim 20 de secunde.

O altă funcție interesantă, care o să fie disponibilă doar pe Apple Watch 6 datorită noilor senzori este VO2 Max, care poate detecta nivelul de oxygen din sânge.

→ vezi momentul (10:31)

Apple Watch Series 6

Avem două noutăți, o carcasă de aluminiu albastră dar și un un Apple Watch Product (RED) care arată demențial.

Noul senzor din AW 6 poate detecta nivelul de oxygen din sânge în doar 15 secunde. Există și o aplicație dedicată. Dacă dormi cu ceasul pe mână, acesta va colecta datele necesare pe care le vei găsi apoi în aplicația Health.

Cei care urcă des pe munte, pot folosi noul altimetru împreună cu modul înbunătățit pentru ALD (Always On Display) care este acum mai luminos dar și mai eficient fără a porni ecranul ai toate informațiile pe ceas chiar și în lumină foarte puternică.

Pe partea de fețe, nu pot spune că sunt multe îmbunătățiri, acestea vor fi disponibile pentru toată lumea începând de mâine. Dezvoltatorii de aplicații pentru AW pot dezvolta fețe customizate în funcție de categoria aplicației lor.

Brățara Solo Loop este făcută din silicon, nu are prinzătoare, doar se întinde. Vine în 7 culori și diferite mărimi. Noutăți și pentru brățara de piele, cele Nike dar și cele Hermes.

Family Setup

Observ din partea Apple că în acest moment direcția produselor lor se duce direct pe familie, copii și părinți. Pe lângă opțiunile de EKG, SOS, Fall Detection, iată că începând cu watchOS 7 putem cumpără ceasuri pentru cei dragi chiar dacă nu folosesc un iPhone și îi putem adăuga doar după numărul de telefon.

Prețurile pentru Seria 6 încep de la 399$ în US. În Europa prețul va suferi modificări cu cel puțin 15-30%.

Apple Watch Series 6 – Overview

→ vezi momentul (11:55)

Apple Watch SE

Zvonurile spuneau că o să apară în primăvara lui 2021, însă Apple l-a prezentat în această seară.

Totul despre Apple Watch SE care are un preț de pornire pentru versiunea GPS de 299$

Are toate funcțiile Seriei 6, Nu are EKG, senzor pentru oxigenul din sânge si Always-on-display, însă vine cu un alt tip de display și un chip S5. Partea interesantă este faptul că poți folosi varianta cu LTE (Cellular) chiar și pe AW SE. Se bazează pe faptul că noul ceas va atrage foarte mulți clienți noi.

Aceștia pot alege din cele 3 variante disponibile: SE, Seria 6 sau Seria 3.

Pe partea de ecosistem și susținerea mediului verde iată ce lasă în urmă un Apple Watch. Până în 2030 se dorește ca tot ceea ce face și produce Apple să fie 100% carbon neutral!

Apple Watch SE – Overview

→ vezi momentul (24:28)

Fitness+

Prin activity sharing puteam concura cu prieteni, cunoștiințe care au o viață sănătoasă și fac sport. Câștigi recompense și medalii atunci când îți îndeplinești visul, iar aplicația Workout este cea mai folosită de pe Apple Watch.

Apple lansează un nou program, numit Fitness+ cu ajutorul căruia în această perioadă de pandemie când toată lumea stă acasă, folosești un iPhone, iPad sau un AppleTV și ai antrenori personali în timp ce faci exerciții, toate datele datele preluate de pe Apple Watch sunt transmise live pe ecranul dispozitivului în timp ce asculți muzica preferată.

Prețurile sunt pe măsură:

  • 9.99$ pe lună
  • 79.99$ pe an.

Cei care își cumpără un AW 6 sau SE beneficiază de 3 luni de zile gratuite.

Fitness+ – Overview

→ vezi momentul (32:33)

 One

Totul într-un singur loc. Trei tipuri de abonamente, diverse aplicații integrate sau mai bine zis, totul într-un singur loc.

Apple Music, AppleTV, Arcade, News+, Fitness+ sau iCloud.

Individual, de familie sau de business. Prețurile sunt 15$ – 20$ și 30$ pe lună pentru a avea acces la toate aceste servicii premium. Ultimul plan, cel de 30$ pe lună primește Fitness+ și News+ față de celelalte planuri.

→ vezi momentul (39:25)

iPad 8

Un mic overview legat de tot ceea ce înseamnă viața noastră în ultimii ani dar și în aceste perioade dificile. Ce poți face cu un iPad, cum poți desena, cum poți duce la bun sfârșit un proiect? 53% dintre cumpărători sunt clienți noi care au cumpărat prima dată un iPad.

iPad 8 – Overview

→ vezi momentul (41:23)

iPadOS 14

Experiența unui Apple Pencil pe noul iPadOS 14 este una îmbunătățită, iar cu ajutorul noului software designerii pot folosi foarte multe opțiuni care le va ușura munca și creativitatea.

iPadOS 14 – Overview

→ vezi momentul (48:32)

iPad Air

Noutatea este senzorul Touch ID inclus în butonul de Power on/off dar și încărcătorul USB-C. Cu un ecran Liquid Retina Display are o rezoluție de 2360 x 1640 și tehnologie True Tone.

Designul este cel pătrățos așa cum au fost și iPhone 4 sau iPhone 5. Avem diverse culori care să se alinieze cu preferințele celor care doresc un iPad Air.

Noul chip A14 vine pe tehnologie de 5nm și 11.8 miliarde de tranzistori. Putere mai mare, consum redus. 40% performanță îmbunătățită și 30% viteză grafică.

Grafică îmbunătățită pentru jocuri, photoshop sau chiar editare foto în aplicații third-party care necesită putere mare de procesare. Prețul de pornire este de 599$.

Impactul asupra mediului înconjurător:

iPad Air – overview

→ vezi momentul (50:51)

Acestea fiind spune, lansările de astăzi aduc un nou suflu produselor Apple care după părerea mea se concentrează către planurile de Familiy & Kids & Friends.

Toate produsele vor veni cu încărcătoare pe USB-C, însă tipa care se ocupă de mediul înconjurător spunea că Apple Watch-urile ar putea rămâne fără. Sunt curios dacă iPhone 12 face trecerea la USB-C de anul acesta sau rămâne pe anul viitor când vor scăpa de tot de portul Lightning.

Performanță crescută, noi culori, materiale 100% reciclate, USB-C și tehnologii noi privind LTE/WIFI cam acestea au fost produsele prezentate în acest keynote.


PS: începând de astăzi iOS 14 și iPadOS 14 vor fi disponibile oficial pentru download. Partea interesantă, găsiți mai jos în tweet-ul celor de la Apple ce produse vor putea face upgrade și sunt compatibile cu noua versiune.


Va plăcut? Ce părere aveți de produsele lansate de Apple astăzi?


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu