Ca să nu existe nici un fel de idei generate de acest proces numit sideloading, trebuie să știți CĂ NU PUTEȚI INSTALA aplicații .ipa de pe internet pe iPhone, în nici un caz Cydia!

Ce este sideloading și cum va fi implementat în iOS 17.4

Adică, dacă ați crezut că sideloading înseamnă să mergi pe Google și să cauți YouTube-cracked-fără-reclame.ipa ca să o descarci și să o instalezi pe iPhone, te înșeli! Nu vei putea face acest lucru și nu va fi ca pe Android care îți dă posibilitatea să instalezi orice fișier .apk.

În conformitate cu cerințele impuse de UE prin DMA care intră în vigoare din 07 martie 2024, Apple preia denumirea de sideloading și o traduce în Magazine alternative de aplicații. 

Ce înseamnă asta?

În cuvinte simple, același App Store doar că pentru alte magazine. Ca să luăm cel mai recent exemplu, Epic Store va putea fi lansat ca magazin de aplicații separat, astfel utilizatorii vor putea descărca jocuri de pe magazinul Epic Store.

Cine își poate lista propriul magazin de aplicații?

Acela care vine cu un document care să ateste accesul la o linie de credit de 1 milion de dolari pentru a putea garanta suportul ce trebuie oferit dezvoltatorilor și utilizatorilor. Un milion de dolari, sper că ne-am înțeles!

În plus, dezvoltatorii magazinului de aplicații trebuie să plătească o taxă de 0.50 euro pentru fiecare instalare a magazinului său indiferent că aplicația este cu plată sau gratis. Anual, adică dacă 100.000 de utilizatori de iPhone instalează Epic Store în 2024, cei de la Epic trebuie să plătească 50.000 euro către Apple.

Concluzie

Așa că, puteți să vă luați gândul de la magazinele alternative de aplicații, probabil vor exista unele ca EA, Epic Store, Ubisoft sau Steam și cam atât pentru că alții nu își permit. S-a rezolvat și cu sideloadingul, să ne vedem de treabă acum.

Tot ceea ce o să instalați voi din App Store sau alte magazine vor trece prin filtrul Apple, ceea ce înseamnă că suntem protejați și nu vom ajunge să ne umplem cu viruși și malware ca la concurență.

Sursă: apple.com/newsroom


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu