Am în minte doar o singură variantă, dar mă gândesc să vă întreb și pe voi, ce variante ați alege atunci când doriți să vă cumpărați anvelope de vară după ce vă orientați, consum de carburant, cât de tare se aude când mașina merge cu viteză, ce indice de viteză, etc.

Experiența mea de când am Passat B6 este următoarea:

  1. Michelin X Ice (o iarnă + o vară). Consum iarna 6-8l, vara 5-7l; Zgomot relativ ok;
  2. Fulda Kristall (o vară). Consum 5-7l; Zgomot destul de mare;
  3. Michelin Green Saver X (o vară). Consuma 4-6l; Zgomot redus;
  4. Semperit Speed-Grip  (o iarnă). Consum iarna 7-9l; Zgomot relativ mare;

Cineva mi-a recomandat următoarele anvelope Petlas, că cică ar fi făcute de Continental, doar că sunt mai ieftine. 230 lei/bucata. Când am văzut Turcia, parcă mi-a pierit cheful de ele.

Ce vreau de la gume să nu se audă tare când mergi cu viteză și să nu afecteze consumul destl de mult. Dacă vă uitați la variațile de consum la gumele pe care le-am avut, puteți vedea căci consumul este influențat de anvelopa.

Michelin Energy Saver Plus – Green X vs Michelin Primacy 4

Ce anvelope de vară vreau să îmi cumpăr

Michelin ENERGY SAVER * GRNX 205/55 R16 91V – 4 bucăți – 1439 lei
Michelin Primacy 4 205/55 R16 91V – 4 bucăți – 1475 lei


Voi credeți în Hankook, Vredestein, Fulda, Continental, Pirelli sau Bridgestone? Aveți un brand anume pe care îl folosiți, de ce?


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

  • Asta e de olimpiadă, nu mă pricep 🙂
    Doar citeam undeva că dacă nu ești genul de șofer care sa meargă tare, anvelopele all season sunt un compromis excelent dpdv costuri

  • @catalin-tanase nu vreau compromis, am un copil, vreau să frâneze bine pe ploaie și pe uscat 😛 Din discuțiile avute se pare că Disputa este între Green X și Hankook Ventus Prime 3 K125 la o diferență de vreo 4-500 lei.

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu