Într-o descoperire recentă, dezvoltatorul Mishaal Rahman a identificat în codul sursă al OneUI 6.1 o nouă funcție de detectare a accidentelor, numită Car Crash Detect Wakeup, care în caz de accident trimite un mesaj automat de urgență.

Car Crash Detection va fi disponibilă pe Galaxy S24 Ultra și Z Fold5

Rahman a descoperit codul în timp ce explora funcția Tasker pe un Galaxy Z Fold 5. Tasker este o aplicație care permite utilizatorilor să automatizeze sarcini pe dispozitivele lor Android. Codul pentru caracteristica de detectare a accidentelor a fost găsit într-o aplicație de sistem ascunsă numită „MoccaMobile”.

Aceasta ar folosi o combinație de senzori pentru a detecta un accident. Acești senzori includ accelerațiometrul, giroscopul și magnetometrul. Dacă telefonul detectează un accident, va trimite un mesaj automat la serviciile de urgență. Mesajul va include locația telefonului și informații despre accident.

Samsung nu a confirmat acest zvon, însă cel mai probabil o vom putea vedea în curând activată printr-un software update care va include și Galaxy S24 Ultra.

Apple a implementat un astfel de sistem încă din 2022 și poate fi activat pe următoarele dispozitive:

  • iPhone 14, iPhone 15,
  • Apple Watch SE2, Apple Watch S8, Apple Watch Ultra
  • și modelele mai noi

Sursă: mobilissimo.ro


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu