Pandemie, război și în curând „climate change” cam ăsta o să fie viitorul. Franța face primul pas, încălzirea teraselor este interzisă după ce acum câțiva ani i-au obligat pe patroni să renunțe la încălzitoarele pe gaz și să treacă pe curent.

Franța interzice încălzirea teraselor
Photo: rfi.ro

De pe curent or să treacă la încălzirea de la soare așa că trebuie să aveți o pătură cu voi în poșetă sau rucsac ca să nu vă fie frig când mergeți la terase să mâncați un croissant în timp ce beți o cafea și faceți 24 de poze.

Începând cu 31 martie, terasele încălzite vor fi interzise în Franța. Această măsură intră în vigoare după numeroase amânări cauzate de pandemia Covid-19. Patronii de restaurante și baruri se tem că punerea în aplicare a acestei interdicții le-ar putea afecta cifra de afaceri, cum se întâmplă în arondismentul 15 din Paris. Însă, există câteva soluții, scrie rfi.fr.

Știți care sunt soluțiile nu? Alea cu dedicație …

Ni s-a spus deja că gazul poluează mai mult decât electricitatea, așa că am pus încălzitoare electrice pe care le folosim în prezent, iar acum ne pun să renunțăm și la ele ! Nu înțeleg deloc această măsură, există mii de avioane private care zboară în fiecare zi, deși oamenii influenți cu mai mulți bani decât noi nu sunt dispuși să ia trenul sau să conducă o mașină electrică. Se pare că doar noi, comercianții și artizanii, suntem cei ce plătim oalele sparte.

 

Peste drum, patroana de la terasa Lutetia se teme că va pierde clienți. Elisabeth Auriac prevede deja că se va adapta: ,,Vom aduce pături, în curând vin zilele însorite, deci o să ne descurcăm, însă vom vedea ce vom face în decembrie 2022 și în ianuarie anul viitor

 

– Stephane Malet, patron restaurant Le Relais Charbon

Ca să înțelegeți unde se vrea cu acest eco friendly environment un patron din Normandia a inventat și comercializează scaune încălzite, cică e mai eco. Încălzite cu lemne? Mașini care poluează, treceți pe electric, centrale de apartament care poluează, treceți pe centrală de bloc, beșini trase din Vaslui, treceți pe medicamente ca să nu vă mai bășiț.

Începutul a fost mascarada cu pandemia, acum cu războiu iar de la anul urmează altele. Stați aproape!

Sursă: rfi.ro


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu