Desigur, după ce Apple își va lansa propriul telefon pliabil, o să rupă vânzările ca de obicei. Samsung a declarat recent că piața de telefoane pliabile începe să crească și sunt fericiți că doar anul trecut au vândut aproape 10 milioane de unități.

iPhone Pliabil cu ecran E-Ink
iPhone Pliabil cu ecran E-Ink

Cu doar 18 zile înainte de evenimentul Galaxy Unpacked 2022, unde Samsung își va prezenta noile telefoane pliabile Galaxy Fold 4 și Galaxy Z Flip 4, președintele diviziei de telefoane TM Roh a publicat o scrisoare despre ce înseamnă pentru el telefoanele pliabile.

În acest moment cei de la Samsung nu sunt în concurență cu nimeni pe partea de telefoane pliabile, ecrane sau balamale. Lucrurile se vor schimba când Apple va decide să intre pe această piață cu primul lor iPhone Pliabil. În ultimii ani, Apple a înregistrat zeci de patente pentru diverse tehnologii destinate telefoanelor pliabile.

Anul trecut, am văzut o creștere a pieței de telefoane pliabile, astfel noi, Samsung am reușit să livrăm aproape 10 milioane de unități. Este o creștere a pieței pliabilelor de aproximativ 300% față de 2020 și preconizez o creștere rapidă în perioada următoare. Vom ajunge la un punct unde aceste telefoane pliabile vor fi răspândite peste tot fiind o alternativă mult mai bună a telefoanelor clasice.

 

– TM Roh, President of Samsung Mobile Division

Chiar dacă TM Roh a spus că s-au vândut „aproape” 10 milioane de unități, sunt convins că a pus la socoteală și cele care vor fi lansate în perioada următoare, pentru că IDC și Ross Young, doi analiști spun că cifrele exacte sunt undeva între 7.1 – 7.9 milioane de unități, în nici un caz 10 milioane.

Zvonurile spun că Apple testează prototipuri de astfel de terminale iPhone sau chiar iPad, însă mai repede de 2025 acestea nu vor fi lansate.

Și acum vă întreb pe voi, ați cumpăra un telefon pliabil?

Sursă: 9to5mac.com


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu