Conform unui zvon, Apple Watch Seria 7 va include un nou senzor care poate detecta cantitatea de zahăr din sânge (glicemie). Apple Watch Seria 6 are un nou senzor cu ajutorul căruia poate măsura nivelul oxigenului din sânge (SpO2).

Apple Watch Seria 7
Photo: 9to5mac.com

Știm că Apple Watch este considerat cel mai bun dispozitiv cu ajutorul căruia se pot detecta diverse boli, motiv pentru care Apple investește enorm de mult în cercetare și sănătate.

Până în acest moment nu se știe dacă senzorul actual din Seria 6 poate detecta și nivelul de zahăr din sânge, cert este că dacă va fi nevoie de un update de soft acesta va veni în toamnă când va fi lansată și Seria 7.

Apple Watch poate:

  • monitoriza bătăile inimii
  • poate efectua un EKG
  • anunța autoritățile prin Fall Detection și SOS
  • afișa oxigenul din sânge
  • și în curând poate detecta nivelul de zahăr din sânge pentru cei bolnavi de diabet

Samsung pregătește Galaxy Watch 4 cu același tip de senzor pentru măsurarea nivelului de zahăr din sânge și care va fi lansat în a doua jumătate a anului, probabil în august.

Asociația Americană pentru Diabet estimează că circa 10% din americani au diabet, iar peste 26 de milioane sunt încă nediagnosticați. Situația la nivel de glob este mult mai gravă pentru că nu este detectat la timp și tratat, iar în unele cazuri se ajunge la alte forme care pot duce la moarte.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu