Deși mi-am dorit să văd prezentarea din această seară, se pare că nu am apucat decât câteva frânturi către sfârșit, și aproape toată prezentarea la Apple Watch. Așa se întâmplă când David e călare pe tine.

Keynote-ul începe cu opțiunea HBO GO disponibilă pentru AppleTV, care după ce că s-a vândut în milioane de exemplare, acesta va fi redus de la 99$ la 69$, tocmai pentru a fi mai accesibil.

AppleTV

Chiar nu ai cum să nu iubești Apple.

Și începe. Tim Cook ne prezintă noul și ultimul sediu deschis în West Lake din China și astfel ajung la 21 de magazine deschise în China. Cam așa arată.

Apple-Store-west-lake-china

“iPhone not only created a category, it’s the smartphone by which all others are measured.”

– Tim Cook

Apple Pay

A ajuns la 2500 de bănci world-wide și este într-o continuă creștere. Peste 700.000 de locații acceptă sistemul de plăți conceput de Apple.

ApplePay

iPhone 6

Tim vorbește despre impactul asupra sănătății utilizatorilor de iPhone 6, care și-au instalat una sau mai multe din cele peste 900 de aplicații disponibile în App Store.

MacBook

A început în ultimii ani să prindă tot mai mult, iar utilizatorii posesori de PC să facă trecerea la un MacBook. Acum că este de plăcere, că e un moft sau doar o plăcere, o dată trecuți pe acest sistem OS X, cu greu vei mai dori să revii la un PC.

În această seară Tim Cook ne prezintă noua serie de MacBook-uri, disponibile în mai multe culori, space grey, gold sau silver, la fel cum sunt și noile iPhone 6 sau iPhone 6 Plus.

 • disponibil în 3 culori, gold, silver și space grey
 • tastatura este refăcută, full-width, având un nou sistem de apăsare al tastelor oferind o experientă mai plăcută, mai precisă dar cel mai important e cu 40% mai subțire decât vechiul sistem.
 • tastele sunt un pic mai mari, mai stabile. fiecare tastă are un led care luminează uniform peste tot.
 • iată că avem și un display Retina de 12inch, consumând cu 30% mai puțină energie.
 • avem și un nou touchpad, bazat pe presiune-la-atingere
 • mai subțire, mai ușor

Presure-sensitive touch pad

Apple concepe un nou sistem bazat pe presiunea exercitată asupra unui punct din cadrul trackpad-ului, astfel ne dă posibilitatea de a edita mult mai ușor, de a reda imagini sau video fără prea mult efort.

Experiența de utilizare este cel mai probabil diferită față de un trackpad normal. Sunt curios cum se simte la atingere, dar și la utilizare.

 • Noul MacBook NU conține nici un cooler. Cool nu?
 • Placa de bază este cu 67% mai subțire dar și mai performantă
 • Bateria poate fi poziționată pe mai multe rânduri, oferind o capacitate mai mare. Durata medie de utilizare pe web este de 9h iar pentru muzică 10h
 • avem un nou standard USB-C, un nou port dezvoltat de apple pentru a reduce din spațiu se va utiliza un adaptor, pentru USB, HDMI, DisplayPort

Noile MacBook-uri respectă ultimele standard în materie de Eco-Friendly pentru mediu. Disponibile din 10 aprilie la prețurile de 1299$ și 1599$.

Video

Chiar dacă veți pierde 10 minute, nu veți regreta. by Apple.

Apple Watch

Cel mai așteptat moment al serii a fost lăsat pe final. Oricum, tot ceea ce s-a prezentat astăzi, mi-a plăcut, însă pentru noi, prețurile produselor sunt extrem de mari în comparație cu traiul nostru zilnic. Este greu, dar nu imposibil să devii un fan Apple.

Apple-watch-send

 • unique
 • digital touch
 • heartbeat
 • health
 • siri
 • apple pay

În principiu Apple Watch se bazează pe sănătatea utilizatorului, oferind diverse soluții de monitorizare, dar totodată și un sistem simplu de conectare cu toate beneficiile pe care le oferă internetul, având mai mult timp pentru noi fără să pierdem timp prețios cu lucruri care ocupă timp degeaba.

Din punctul meu de vedere acest ceas al celor de la Apple, este doar un moft. Da, mi-l doresc pentru că împreună cu un iPhone sau un Macbook este o unealtă excelentă tocmai pentru sănătate. Faptul că sunt implementate atât de multe funcții nu ai timp să stai să cauți după aplicații & shit, ci ai nevoie de ceva rapid. Sună, răspunzi, reply, sms.

Pentru restul există iPhone. Grijă dacă îl pierzi, băieții or să aibe acces la ușa ta, la garaj, la soție … #glumesc

Concluzie

Per ansamblu, keynote-ul de astă seară al celor de la Apple, ne arată cât de mult au muncit ca să scoată noile MacBook-uri, iOS 8.2 dar și lansarea celui mai așteptat moment Apple Watch. Faptul că ține doar 1 zi bateria este un inconvenient destul de frustrant, pentru că zilnic trebuie să îl reîncarci. E nasol!

Din păcate numai suntem dependeți de internet, ci suntem dependeți de o priză.


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu