Dacă vrei să îți cumperi un Apple Watch second hand să te aștepți să primești următorul mesaj atunci când vrei să îți introduci Apple ID-ul tău: Apple Watch blocat la Proprietar!

Apple Watch locked to Owner

De ce? Cum se poate să fie blocat la proprietar când acesta l-a scos din contul său Apple ID și a dezactivat Find My?

Păi e simplu, datorită ultimelor modificări de securitate privind produsele furate, Apple a introdus o nouă validare înainte de a putea fi înregistrat produsul pe un alt Apple ID. Adică:

 • eu ionică vreau să vând Apple Watch Ultra 2, îi dat resetare completă, îl scot din Find My și elimin contul Apple ID de pe ceas
 • îl pun frumos în cutie și mă întâlnesc cu cumpărătorul.
 • acesta îl verifică și vrea să își pună contul lui
 • ceasul va afișa mesajul Apple Watch Locked to Owner chiar dacă acesta nu mai există pe contul proprietarului

Pentru a putea finaliza vânzarea, proprietarul trebuie să își introducă contul de iCloud, să confirme că îl vinde și abia atunci noul proprietar îl va putea folosi și îl va putea asocia cu contul său Apple ID.

Cineva apropiat a pățit asta în decembrie când a cumpărat un Apple Watch, Alexandru a povestit pe grupul Apple România cum a primit un ceas resigilat de la Altex care era blocat în iCloud. Aceeași metodă a fost confirmată și de Dan Paul. Mare grijă la produsele resigilate, chiar dacă sunt scoase conturile Apple ID de pe ele, s-ar putea să aveți probleme la activare.

Așa că dragilor, dacă vindeți un produs Apple ca second hand trebuie neaparat să vă întâlniți cu persoana respectivă pentru a finaliza procesul.

Mare, foarte mare grijă când cumpărați produse Apple second hand, să vă asigurați că persoana care îl vinde știe datele contului Apple ID, altfel riscați să dați banii pe un produs de care nu vă puteți bucura, acesta fiind blocat!


Urmărește-mă pe Google News sau activează

 • Ce zici tu nu e când apare 17.3, sau deja sunt implementate?

  • Aia cu iOS 17.3 e la iPhone, la Apple Watch e implementata confirmarea cu Apple ID ca in poza de mai sus. La fel am patit si eu cu Ultra 2 si Seria 4 cand am vrut sa schimb conturile, dar nu am bagat de seama. Acuma abia inteleg 🙂

 • Second hand nu am cumparat niciodata apple. In schimb am vandut produse apple second cand nu le-am mai folosit dar am resetat contul de fata cu cel care voia sa cumpere.

  • Am cumpărat și second, dar le-am verificat și totul a fost ok. Ideea e că aceste modificări sunt recente și apar se pare chiar dacă contul a fost îndepărtat cu succes. Tocmai din acest motiv o verificare în plus nu strică 🙂

 • Un lucru ce nu stie lumea: trebuie stearsa si conexiunea bluetooth. Chiar daca il scoti din Find My, elimini contul si dupa ii dai reset, daca nu ii stergi conexiunea bluetooth, tot ramane contul pe ceas (asa se intampla si la castile Apple). E o prostie marca Apple, dar asta e…

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu