Apple Watch 3 a debutat anul trecut cu opțiunea de LTE (date mobile) direct pe ceas. Anul acesta Apple Watch 4 o integrează și mai bine aducând suport separat de telefon, astfel ceasul devine independent.

Poți răspunde la apeluri, poți scrie mesaje, asculta muzică sau chiar naviga pe internet. Toate datele sunt sincronizate cu iCloud, astfel atunci când ajungi acasă ai totul pe MacBook, Apple TV sau pe iPhone.

Până în acest moment opțiunea de LTE era valabilă doar în US, însă nu și de anul acesta când apare în premieră și în Europa. Norvegia este prima țară care va aduce oficial Apple Watch 4 cu LTE.

Restul țărilor din Europa aveau la vânzare doar varianta GPS sau fără GPS pentru Seria 1. Ca să poți folosi datele mobile pe ceas ai nevoie de eSIM. Toți operatorii fug de eSIM pentru că aduce niște costuri de implementare, schimbare de programe, însă toți vor doar profit.

În curând operatorii vor fi obligați să ofere eSIM, astfel își vor pierde din clienți mai ales că noile iPhone XS , iPhone XR și iPhone XS Max vin cu eSIM by default.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu