Apple a ajuns la un acord cu Comisia Europeană pentru a permite accesul terților la NFC pe iPhone. Această decizie vine după o anchetă antitrust a UE care a constatat că Apple a abuzat de poziția sa dominantă pe piața smartphone-urilor pentru a bloca concurența în domeniul plăților mobile.

Apple va oferi acces aplicațiilor terțe la NFC

În prezent, Apple Pay este singura aplicație de plăți mobile care poate utiliza NFC pe iPhone. Acest lucru a fost criticat de concurenți, care au susținut că Apple a creat un monopol în domeniul plăților mobile.

Sub noile acorduri, Apple va crea o interfață de programare (API) care va permite dezvoltatorilor terți să folosească NFC pentru a dezvolta propriile aplicații de plăți mobile. Aceste aplicații vor putea fi utilizate pentru a efectua plăți în magazine, online și în aplicații.

Apple va începe să ofere API-ul începând cu toamna anului 2024.

Acordul este o victorie pentru concurenți, care vor avea acum posibilitatea să concureze cu Apple Pay pe piața plăților mobile. Este, de asemenea, o victorie pentru consumatori, care vor avea mai multe opțiuni atunci când vine vorba de plăți mobile.

Apple a susținut întotdeauna că a fost în favoarea concurenței în domeniul plăților mobile și că a deschis NFC pentru dezvoltatori terți. Cu toate acestea, Comisia Europeană a considerat că Apple a încălcat regulile antitrust prin împiedicarea concurenței.

Acordul cu Comisia Europeană este un compromis pentru Apple. Compania își păstrează controlul asupra NFC, dar permite concurenților să intre pe piață.

Sursă: iclarified.com


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu