Apple dezvoltă o nouă generație a versiunii inițiale Apple Silicon M1 lansată în 2020 odată cu MacBook Pro și Air. Noul chip Apple Silicon M2 ar urma să își facă apariția în această vară odată cu lansarea serii colorate de MacBook Air.

Apple Silicon M2

În toamnă anul trecut am putut vedea chipurile M1 Pro și M1 Max folosite în modelele MacBook Pro 14 și 16 inch. Cum le deosebim?

  • M1 Pro : are până la 10 core CPU și 16 core GPU
  • M1 Max : are până la 10 core CPU și 32 core GPU

M1 Ultra este considerat cel mai puternic chip M1 cu performanțe greu de egalat, el fiind creat prin tehnologia Ultra Fusion dezvoltată de Apple. Acesta poate ajunge până la 20 core CPU și 64 core GPU și 128GB de memorie unificată.

Apple Silicon M1 Generation

Apple Silicon M2

Zvonurile spun că va avea tot 8 core CPU ca și M1, dar vor fi îmbunătățiri pe partea de performanță și eficiență fiind construit pe noua arhitectură TSMC de 4nm. Este posibil ca partea de GPU să primească 1-2 core în plus și să ajungă la 10 core GPU față de 7-8 câte are M1. Aceste informații au fost descoperite în codul sursă al macOS Monterey 12.3 beta.

Cel mai probabil vom vedea un M2 Pro și M2 Max pe viitoarele iMac, MacBook Pro 14 și 16 inch precum și în următoarele Mac mini care vor fi destul de puternice însă la un preț mult mai mic față de Mac Studio.

M2 Max ar avea 12 core CPU, 38 core GPU și maxim 64GB memorie unificată. Rămâne să așteptăm WWDC22 unde vom afla mai multe noutăți legate de viitoarele produse Apple.

*acesta articol va fi actualizat cu informații noi  pe măsură ce apar în online.

Source: macrumors.com


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu