În 2021 a fost reclamat un bug al Safari prin care cei care utilizau funcția de control parental pentru copii pentru a bloca diverse website-uri și-au dat seama că aceasta poate fi sărită de către copii folosind câteva caractere la sfârșitul linkului.

Apple repară un bug ce afectează funcția de control parental în Safari

Apple din păcate a dat din umeri, iar acum după 3 ani de zile se pare că este interesată să rezolve această problemă. Rezolvarea va fi inclusă în următoarea actualizare software iOS 17.5.2 ce va fi lansată după WWD24 cel mai probabil.

Dacă copiii știau de această vulnerabilitate, aceștia puteau accesa toate tipurile de site-uri trecând peste restricția din ScreenTime, inclusiv pe iPhone, iPad sau MacBook.

An issue with an underlying web technology protocol for developers, which allows a user to bypass web content restrictions.

–Apple

Se pare că public shaming este singura soluție de a îți rezolva problemele. Atunci când încerci să raportezi, să discuți cu cineva tot timpul ești pasat de la unul la altul și în final nu se face nimic. Când postezi pe social media, totul se schimbă și se rezolvă rapid.

Asta a făcut și Stern, tipul care a descoperit acest bug.

Sursă: macrumors.com


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu