Apple, cunoscută pentru abordarea sa precaută în adoptarea noilor tehnologii, pare să fie gata să intre pe piața dispozitivelor pliabile. Conform zvonurilor tot mai insistente, compania lucrează la un iPad mini cu ecran pliabil, care ar putea fi lansat în 2025.

iPad mini pliabil

Acest iPad pliabil ar fi o noutate absolută pentru Apple și ar schimba radical modul în care utilizăm tabletele. Ecranul pliabil ar putea oferi o suprafață de lucru mult mai mare, perfectă pentru multitasking, editare video, sau chiar jocuri. Imaginează-ți că poți transforma tableta într-un mini-laptop sau chiar un monitor portabil!

Deși detaliile concrete sunt încă limitate, speculațiile sugerează că iPad-ul pliabil ar putea avea un ecran OLED de 8 inch care se poate plia în două. Se vorbește și despre un procesor Apple M2, o cameră triplă performantă și compatibilitate cu Apple Pencil.

Apple nu este singurul jucător pe piața dispozitivelor pliabile. Samsung, Huawei și Motorola au deja modele lansate, cu diverse grade de succes. Totuși, Apple are un avantaj important: brandul său puternic și o bază de fani loială.

Intrarea Apple pe piața pliabile ar putea fi un pas strategic important. Compania ar putea atrage noi clienți și ar putea consolida poziția sa de lider în domeniul tabletelor.

Deși zvonurile despre un iPad pliabil sunt încă neconfirmate oficial, ele sunt cu siguranță intrigante. Un astfel de dispozitiv ar putea revoluționa modul în care folosim tabletele și ar putea consolida poziția Apple pe piața tech. Rămâne de văzut dacă Apple va reuși să depășească concurența și să ofere un produs cu adevărat inovator.

Sursă: patentlyapple.com


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu