Cei de la Sony ar trebui să fi îngrijorați după acest zvon din care aflăm că în curând este posibil să vedem Apple Portable Hybrid Console, o alternativă de jocuri online pentru PlayStation și Xbox.

Apple Portable Hybrid Console

Apple va folosi SoC bazat pe tehnologia ARM în toate produsele ce le va lansa în următorii ani. Un zvon publicat pe twitter ne spune că Apple are în dezvoltare o consolă bazată pe un nou SoC ARM și nu va fi denumit AX sau MX.

între timp tweet-ul a fost șters

Acesta va fi creat special doar pentru console oferind o performanță ridicată pentru GPU (Graphic Processing Unit). Consola va fi de dimensiunea unui Apple TV, portabilă și integrată în ecosistem.

Apple is a choice

Apple este în discuții cu cei de la Ubisoft, probabil pentru a aduce cele mai exclusiviste jocuri pe platforma lor, urmând și alte companii mari din zona jocurilor online.

Dezvoltarea jocurilor pe platforma ARM va necesita timp, însă sunt convins că Apple va putea veni cu software care să emuleze jocurile existente disponibile pentru PlayStation sau Xbox până când acestea vor fi disponibile nativ asemeni tranziției către M1 cu ARM.

Apple oferă clienților deja jocuri prin Apple Arcade, iar o astfel de trecere către gaming din punctul meu de vedere se va face foarte rapid mai ales dacă vorbim de un preț de 3-500$ pentru Apple Console. Bănuiesc că acesta va fi numele dispozitivului de gaming.

Ce spuneți, vă băgați la Apple Console în locul unui PS5 sau Xbox?


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu