Într-un nou patent înregistrat de Apple putem vedea o tastatură cu afișaj programabil pentru fiecare tastă în parte ce poate fi schimbat/adăugat printr-o aplicație.

Viitoarea tastatură Magic Apple
Haptic feedback on keyless Magic Keyboard

În 2018 vă spuneam că Apple a înregistrat un patent pentru o tastatură fără taste doar cu display (poza de sus) și feedback haptic la apăsare despre care nu se mai știe nimic până în acest moment.

Celălalt brevet înregistrat recent explică modul în care fiecare tastă poate avea un afișaj conectat la circuitele de control din tastatură prin fibre.

Fiecare tastă conține un display care poate afișa eticheta/litera aleasă din aplicație folosind o matrice de pixeli printr-o tehnologie OLED.

Acest sistem ar putea face ca întreaga tastatură să fie configurabilă în funcție de limbă, aplicație sau nevoi. Imaginile din cadrul brevetului indică faptul că noua tastatura poate fi utilizată pe un viitor MacBook sau chiar pe un viitor model Magic Keyboard.

O astfel de tastatură numită Optimus Maximux a fost lansată în 2007 de Artemy Lebedev, avea 113 taste cu display OLED (48×48) conexiune USB și putea fi utilizată pe Windows sau macOS. Detalii aici

Dacă nu ați auzit până acum de Elgato am să vă povestesc eu. Am dat recent peste ei atunci când căutam detalii despre Key Light un stand cu lumină led de birou pentru videoclipuri. Așa am descoperit și Elgato Stream Deck un dispozitiv cu ajutorul căruia putem asigna diverse funcții/aplicații unei singure apăsări de tastă.

Mai multe despre Elgato puteți găsi pe site-ul oficial.

Tu ce spui? Ți-ar plăcea o astfel de tastatură?

Eu recunosc că da, însă mi-ar plăcea să fie separată, de dimensiunea lui Magic TrackPad cu 15 taste (+/-) configurabile pentru uzul zilnic de aplicații sau efecte în timpul editării video.


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu