În cadrul evenimentului „Scary fast” de azi noapte, cei de la Apple au prezentat noile cipuri Apple Silicon M3, M3 Pro și M3 Max care se regăsesc în seria nouă de MacBook Pro și iMac 24 inch.

Apple lansează noi cipuri M3, M3 Pro și M3 Max pe 3nm

Toate cele 3 cipuri Apple Silicon sunt dezvoltate pe arhitectură de 3nm, vin cu o nouă generație de GPU, CPU și Neural Engine. Acestea oferă viteze incredibile de până la 30% mai rapide decât primele versiuni M1 lansate în 2020.

Apple Silicon M3, M3 Pro, M3 Max

Se pare că focusul principal al celor de la Apple pentru noile cipuri este arhitectura și viteza grafică ce stă la baza GPU. De acum, modulul GPU este mai rapid, mai eficient, consumă mai puține resurse datorită îmbinării tuturor componentelor într-un singur cip. Ce face mai rapid acest GPU?

Dynamic Caching este opțiunea prin care cipul folosește cât mai liniar toate resursele grafice atunci când este solicitat, fiind ajutat de Ray Tracing și mesh shading. Acest lucru, după cum era de așteptat ne indică faptul că Apple încearcă să meargă pe zona jocurilor video în timp ce pe grafică și redare foto/video excelează.

Seria Apple M3 aduce o îmbunătățire a Neural Engine care poate procesa acum cu până 60% mai multe informații necesare pentru Machine Learning și AI (Inteligența Artificială).

Specificații

Apple M3 Apple M3 Pro Apple M3 Max
Apple Silicon M3
3nm
25 miliarde tranzistori
10-core GPU
8-core CPU
4-core Performance
4-core Efficiency
24GB unified memory
Apple Silicon M3 Pro
3nm
37 miliarde tranzistori
18-core GPU
12-core CPU
6-core Performance
6-core Efficiency
36GB unified memory
Apple Silicon M3 Max
3nm
92 miliarde tranzistori
40-core GPU
16-core CPU
12-core Performance
4-core Efficiency
128GB unified memory

Apple M3 Overview


iMac 24 inch cu M3

Fiind un calculator all-in-one, noul iMac 24 inch colorat beneficiază acum de noile cipuri M3 și vine cu un ecran de 4.5K Retina display. Poate fi pus oriunde în cameră, bucătărie, living fiind destul de portabil pentru că nu ai nevoie decât de o priză. Poți conecta la el foarte ușor o tastatură Magic Keyboard și un șoarec Magic Mouse.

iMac 24 inch cu M3

Acest PC se adresează celor care vor să facă un upgrade de la laptop la un calculator sau pentru cei care experimentează ecosistemul Apple pentru prima oară de acasă.

Prețul în US începe de la 1299$ pentru varianta de bază.

iMac M3 Overview


MacBook Pro

Și acum să trecem la cele mai folosite produse și anume MacBook Pro de 14 și 16 inch. Ambele vin cu cipuri Apple Silicon M3

Apple-MacBook-Pro-14-16-inch

Noua serie MacBook Pro aduce un boost de performanță, un ecran Liquid Retina XDR, toate tipurile de conectivitate și o baterie ce durează până la 22 ore de utilizare. De când am trecut la MacBook Pro 13 M1 am și uitat cum e să te uiți la procentul bateriei ca să vezi cât mai poate fi utilizat.

De acum avem și nouă culoare Space Black.

Cei care folosesc un MacBook cu procesor Intel ar fi bine să facă trecerea la gama Apple Silicon, indiferent de opțiunea aleasă M1, M2 sau M3. Ideal ar fi să faceți pasul direct la ultima versiune motiv pentru care 5 ani de zile nu o să mai aveți nevoie de upgrade.

Prețul în US începe de la 1599$ pentru varianta de bază.


Cam atât despre evenimentul de azi noapte, ce părere aveți?

Sursă: apple.com/newsroom


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu