După ce a renunțat la Intel și și-a dezvoltat propriile cipuri Apple Silicon, este rândul ca Apple să își producă singură ecranele pentru iPhone și Apple Watch Ultra începând cu 2025, urmând ca restul produselor iPad, MacBook și monitoarele Apple să urmeze aceeași cale.

Apple Watch Ultra Bratari

Apple nu mai vrea să fie dependentă de alte companii pentru propriile produse motiv pentru care ușor ușor renunță la colaborările cu acestea. În 2020 au renunțat la Intel, iar în 2024 urmează să renunțe la modemurile Qualcomm și cipurile wifi/bluetooth a celor de la Broadcom.

În acest moment Apple primește ecrane de la Samsung, LG, Japan Display, BOE și Sharp. Primul produs care va face trecerea de la ecranele OLED la micro-LED va fi Apple Watch Ultra, urmând apoi iPhone, iPad, Mac.

Compared with current Apple Watches, the next-generation displays are designed to offer brighter, more vibrant colors and the ability to be better seen at an angle. The displays make content appear like it’s painted on top of the glass, according to people who have seen them, who asked not to be identified because the project is still under wraps.

Tot din 2025, ecranele pentru iPhone 17 vor avea inclus tot mecanismul Face ID sub ecran, iar Dynamic Island va fi înlocuită cu o pilulă asemănătoare unei camere așa cum găsim acum pe anumite modele cu Android.

iPhone Pil Face ID

Conceptul procesului de fabricație precum și tehnologiile utilizate pentru astfel de ecrane sunt create în întregime de Apple urmând ca un singur furnizor extern (sau mai mulți) să le producă în masă. Momentan nu se știe cine va fi ales pentru producția în masă, cert este că nu va fi Samsung.

Sursă: 9to5mac.com


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu