Pe începutul anului anului, cei de la Apple au înregistrat un brevet prin care ascund camera și modulul Face ID sub ecran. Opțiunea de a avea un ecran complet de sus până jos fără Notch sau Dynamic Island ar putea fi implementată din 2024.

Apple înregistrează în Europa un brevet pentru cameră și Face ID sub ecran

Zvonurile spun că această tehnologie de ascundere a senzorilor sub ecran va fi utilizată începând de anul viitor o dată cu seria iPhone 16.

Zilele trecute cei de la Apple au înregistrat în Europa brevetul de mai sus. Cum ar posibil acest lucru? Foarte simplu, diverși pixeli într-o anumită zonă a ecranului pot fi controlați din soft să permită mai multă lumină sau să fie transparenți pentru a putea permite senzorilor și camerele din interioriul Face ID să funcționeze. Avem nevoie de un ecran OLED, PHOLED sau microLED pentru asta, momentan nu știe exact ce tip de ecran și tehnologie va folosi Apple, însă vom afla până anul viitor.

Pixel region pentru Face ID sub ecran

În poza de mai sus putem vedea diverse zone ce pot fi alese de Apple pentru implementarea senzorilor și camerelor sub ecranul unui iPhone. Această tehnologie poate ajunge și pe alte produse Apple.

Sursă: patentlyapple.com


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu