Conform plângerii înregistrate la Tribunalul din California de către Apple, mai mulți angajați care au furat date confidențiale pentru Rivos sunt trimiși în judecată împreună cu noul startup înființat anul trecut pentru furt de secrete, planuri și informații confidențiale.

Apple dă în judecată un startup numit Rivos pentru furt de secrete ale chipurilor SoC Apple Silicon

Știm că cei de la Apple sunt foarte secretoși cu tot ceea ce crează, motiv pentru care există diverse forme de NDA-uri semnate de angajați care nu au acces la toate informațiile acestea fiind împărțite pe mai multe categorii și nivele de securitate.

Cum s-a ajuns aici? Este simplu, a fost creat un startup numit Rivos care căuta ingineri în design, construcție și securitate pentru diverse SoC care vor fi create de către ei, iar cel mai simplu lucru a fost să contacteze ingineri Apple care se aflau în preaviz sau urmau să plece din companie. Pentru anumite sume de bani, aceștia au folosit diverse unități de stocare USB precum și opțiunea de AirPlay pentru a copia informații confidențiale despre Apple Silicon pe lângă cele personale.

Vorbim de sute de GB de date, prezentări și informații despre Apple Silicon SoC care au fost deja lansate sau urmează să fie lansate. Cred că este cea mai mare scurgere de informații din cadrul Apple în ultimii 15 ani.

Sursă: iclarified.com


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu