Apple a cerut unei instanțe federale din California să-i oblige pe Epic Games să plătească daune de 73,4 milioane de dolari pentru costurile legate de procesul antitrust care a avut loc între cele două companii.

Apple vs Epic Games

În 2020, Apple a dat în judecată Epic Games pentru că a încălcat regulile App Store prin introducerea unui sistem de plată alternativ în jocul Fortnite. Epic Games a contraatacat, acuzând Apple de abuz de poziție dominantă.

Procesul a durat doi ani și s-a încheiat cu un acord în septembrie 2022. În cadrul acordului, Apple a acceptat să permită aplicațiilor să aibă alte sisteme de plată, dar a continuat să perceapă o taxă de 30% pentru toate tranzacțiile efectuate prin App Store.

Apple susține că Epic Games a cauzat daune semnificative companiei prin încălcarea regulilor App Store. Compania susține că a fost nevoită să angajeze o echipă de avocați pentru a se apăra în proces și că a suportat costuri semnificative pentru a implementa modificările aduse regulilor App Store.

Epic Games a respins cererea Apple, susținând că compania este responsabilă pentru propriile costuri legale. Compania susține că Apple a inițiat procesul antitrust în mod abuziv și că a încercat să intimideze companiile care doresc să concureze cu App Store.

Instanța va lua o decizie în această privință în viitorul apropiat.

Care va fi impactul deciziei?

O decizie în favoarea Apple ar fi o victorie majoră pentru companie. Aceasta ar însemna că Apple ar putea recupera costurile legale legate de proces și ar întări poziția sa în fața unor noi provocări antitrust.

O decizie în favoarea Epic Games ar fi o victorie majoră pentru dezvoltatorii de aplicații. Aceasta ar însemna că Apple ar fi nevoită să plătească daune semnificative și ar putea fi obligată să facă modificări suplimentare regulilor App Store. De asemenea, ar putea avea un impact semnificativ asupra industriei tehnologice. Aceasta ar putea încuraja alte companii să conteste practicile antitrust ale unor companii mari, cum ar fi Google și Amazon.

Sursă: macrumors.com


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu