În 2017 s-a lansat primul iPhone iar anul următor a fost lansat și primul magazin virtual App Store pentru aplicațiile care urmau să schimbe lumea.

App Store 10 ani

Multe aplicații care au fost top 10 încă de la lansare sunt în continuare în top 10 pentru că toată lumea folosește acum mesaje, chat, video sau jocuri.

Portabilitate

Pentru mine aplicațiile care pot fi folosite atât pe iPhone cât și pe iPad sau MacBook sunt cele care ar trebui să iasă în față. Ce începi pe un dispozitiv, poți continua pe altul astfel încât să duci proiectul la bun sfârșit fără prea multe eforturi. Aici pot aminti Spark, Simplenote, Tweetbot, Feedly, OneNote, Google Photos, Dropbox, Text Expander, Chrome, PDF Expert, 17Track. O listă cu aplicațiile pentru macOS găsiți aici.

Scris

Am folosit încă de la începuturi aplicația de iOS a celor de la WordPress, iar cu bune cu rele și-a făcut treaba. Pe lângă, putem vorbi de foarte multe aplicații pentru scriitori, oameni de business sau IT-sti.

Muzică & Podcasturi

Pe partea de muzică pot spune că am folosit destul de puțin aplicația Music, motiv pentru care am mers pe varianta de radio prin TuneIn Pro. Pe partea de youtube și clipuri video am folosit o aplicație care putea downloada clipurile, ulterior te puteai uita offline fără nici o problemă. Acum nu mai este în App Store.

Mesaje

De când am început era iPhone am folosit iMessage, ulterior WhatsApp sau Google Plus. Recunosc, am fost fan WhatsApp însă ușor-ușor am renunțat trecând pe Messenger de la Facebook combinat cu iMessage. Desigur, nu vorbim aici de Yahoo Messenger care încă mai făcea valuri după 2012.

Social Media

După ce ne-a trecut era Hi5 și a început Facebook totul s-a schimbat. Am devenit acaparați complet și ținuți aici parcă cu forța. Nu cred că am ratat vreo platformă socială din 2000 încoace. Am ajuns la concluzia, totuși, ce este prea mult strică, astfel am renunțat la aplicația Facebook pentru că pe lângă resursele telefonului (baterie, locație – chiar dacă era off) mă enerva zilnic. Acum accesez platforma online doar din Safari, nu mai am notificări, nu mai sunt online și nu mă mai pasionează așa cum o făcea acum câțiva ani.

Voi, ce aplicații utilizați cel mai mult acum?


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu