De la 1 noiembrie 2022 aplicațiile din Google Play Store care sunt neactualizate și mai vechi de 2 ani vor fi limitate pentru că nu mai folosesc ultimele API-uri de securitate impuse de Google.

Aplicațiile neactualizate și mai vechi de 2 ani din Google Play Store vor fi limitate

O astfel de măsură prin care să asigure securitatea și datele utilizatorilor a fost aleasă și de Apple care a notificat mai mulți dezvoltatori, iar unii dintre aceștia au început să reacționeze împotriva companiei.

Comparativ cu Apple, cei de la Google nu vor șterge din Play Store aplicațiile care nu îndeplinesc noile cerințe, ci le vor limita. Adică aplicațiile nu vor mai fi vizibile într-o căutare, nu vor mai putea fi instalate, iar cei care le au instalate nu le vor mai putea folosi pentru mult timp.

Recent Google le-a cerut dezvoltatorilor să ofere informații complete despre datele colectate de la utilizatori în același mod ca și cel Apple. Cei care vor să facă trecerea de la iOS la Android au de acum și o aplicație dedicată și actualizată numită „Switch to Android”.

Recomandarea ar fi să vă cumpărați telefoane cât mai noi, să vă actualizați aplicațiile și sistemul de operare. Din păcate rata de adopție a noilor versiuni de Android este foarte mică comparativ cu iOS.

Sursă: theverge.com


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu