Până în decembrie 2022 trebuie adoptată legislația care prevede ca sistemul e-SIGUR să fie implementat în România, unde 500 de camere video, 300 de radare fixe și 1000 de limitatoare de viteză vor fi instalate pe drumurile din această țărișoară.

35 milioane de euro pentru 500 de camere video, 300 de radare fixe și 1000 de limitatoare de viteză prin sistemul e-SIGUR

Dacă legislația este adoptată, acest sistem trebuie implementat în următorii doi ani pentru a semnala comportamentul indisciplinat a conducătorilor auto, precum și a celora care depășesc viteza legală pe drumurile din România. e-SIGUR va prelua informațiile în format digital, folosindu-se de numerele de înmatriculare a mașinilor pentru a îi amenda pe cei care încalcă regulile de circulație, depășesc viteza legală sau trec pe culoarea roșie a semaforului.

Un astfel de sistem inteligent a fost implementat și de Robu în Timișoara acum mulți ani, însă acesta stă nefolosit pentru că NU există cadru legal pentru a îi amenda pe șoferi. Așa că, zilnic sunt treceri pe roșu, nesemnalizarea schimbării benzii de mers și viteză.

România ocupă primul loc în UE la numărul de accidente rutiere soldate cu răniți și morți.

Sursă: digi24.ro


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu