Am zis că nu scriu, dar parcă numai pot să merg pe același drum de 4 ani de zile și la fiecare trecere de pietoni să văd asfaltul spart pentru că se trag cabluri pentru noile semafoare inteligente ale lui Robu în combinație cu austriecii pentru noul nostru oraș, Semaforișoara.

Am înțeles că prin fondurile europene, pe care aproape că le pierdusem, s-au găsit niște fonduri pentru a demara, dar cel mai important pentru a duce la bun sfârșit acest proiect.

Ce văd rău acum

  • Da știu o să ziceți că sunt absurd, dar deja m-am săturat să văd trotuarele sparte, străzile sparte, intersecțiile sparte. Fraților, au fost cei de la rds au băgat fibra în pământ, au fost alții și alții care au făcut același lucru, dar vă rog eu dacă ați spart un lucru bun, faceți-l la loc cum era, nu cu găuri, nu cu nisip, nu cu pietre!
  • Trafic îngreunat în fiecare dimineață și nu numai. Până când? Deja lucrările au mai bine de 6 luni de zile de când sunt începute, iar acum încă mai apar și altele.
  • Degeaba sistemul este austriac că cei care stau în spatele monitoarelor și dirijează traficul sunt tot români
  • Încă nu știu cum este să circuli într-un giratoriu mic cu 3 ieșiri având 3 semafoare

Ce văd bun

  • mă bucur nespus de mult să văd că trecerile de pietoni mai importante vor fi mai goale de acum. De ce? Simplu, nu vor mai fi 10 oameni care să treacă pe rând, pe rând, pe rând, pe rând ci se vor strânge toți în 2-3-5 minute și vor trece în GRUP.
  • abia aștept să văd primele amenzi trimise acasă pentru schimbarea benzii fără semnalizare, neacordare de prioritate, trecere pe roșu, oprire în intersecție, etc.
  • poate se vor mai educa oamenii, pietonii dar și conducătorii auto

*lista continuă pe măsură ce mai apar, bune sau rele. Tu ce părere ai?

semaforisoara
foto: Dan Tulvan

PS: știți câte semafoare vor fi în toată Semaforișoara? Vă spun eu vreo 950.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu