După ce a pus în aplicare planul de blocare a videoclipurilor pentru cei care folosesc extensia Adblock, YouTube este dată în judecată în Irlanda pentru că spionează utilizatorii.

Youtube interzice AdBlocker

Toate bune și frumoase pentru YouTube, oamenii au început să se plângă pe social media că le-au fost blocate conturile și nu mai pot vedea clipuri pentru că au instalată o extensie Adblock. Pentru că Europa e mai cu moț, un utilizator din Irlanda pe numele lui Hanff Alexander a înregistrat o plângere împotriva companiei YouTube pentru spionaj.

Poliția națională din Irlanda a luat în considerarea plângerea lui, urmând să verifice platforma de videostreaming pentru practici abuzive și de spionaj a utilizatorilor. Totodată, Hanff a făcut plângere și la Comisia pentru Protecția Datelor. Uh, ce interesant o să fie.

Consider că scriptul YouTube este un spyware, alias tehnologie de supraveghere, deoarece este implementat fără cunoștința sau autorizația mea pe dispozitivul meu, cu scopul unic de a intercepta și monitoriza comportamentul meu (indiferent dacă reclamele se încarcă în browserul meu sau sunt blocate de un blocator de reclame).

 

– Alexander Hanff

Acestea fiind scrise, mă aștept ca și alte persoane să facă același lucru, iar YouTube să fie obligată în UE să oprească detecția automată și blocarea videoclipurilor pentru utilizatori săi.

Sursă: wccftech.com


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu