O cameră IP excelentă este Xiaomi Mijia 1080p datorită faptului că se instalează foarte ușor, arată bine și face tot ceea ce ai nevoie. În rândurile de mai jos am să vă explic experiența mea cu această cameră după 2 săptămâni de utilizare zilnică folosind telefonul meu personal, un iPhone 6.

Caracteristici

Camera vine ambalată într-o cutie lucioasă, plăcută la atingere, albă, cu poza camerei și specificațiile ei pe margini. În interior găsim camera, cablul de conectare la priză cu mufă micro-usb, manualul și certificatul de garanție. Piciorul camerei Mijia 1080p are pe margine o gumă care nu o lasă să alunece, oferind o aderență bună. Se poate ajusta astfel încât să prindeți cel mai bun unghi de vizualizare/înregistrare.

 • filmare 1920 x 1080p, la maxim 20fps;
 • suportă card microSD de până la 64GB sau NAS;
 • conexiunea la internet se face prin wifi, suportă 2.4GHz și 5GHz pe o distanță de maxim 10m;
 • inițierea se face folosind un telefon cu iOS sau Android;
 • unghiul de vizualizare este de 130 grade și poate distinge fețe/obiecte până la 20m;
 • aplicația va fi setată pe engleză, dar primii pași sunt în chineză, conform manulului;
 • filmează și noaptea, are 10 senzori IR;
 • nu este rezistentă la apă, deci nu o folosiți afară;
 • are difuzor și microfon încorporate, pentru a putea vorbi direct de pe telefon;
 • are nevoie de 5V, însă ștecherul cu care vine este cu mufă de US, deci s-ar putea să aveți nevoie de un adaptor US-RO. Se găsește la Dedeman, și costă 6 lei,  42 lei sau începând de la 9 lei pe eMAG;
 • senzor de mișcare în 30 de puncte.

Software

Și acum să ajungem la partea care îmi place. Software-ul în chineză sau mai repede i-aș spune enchineză așa cum folosim noi rominglish.  Aplicația se downloadează folosind codul QR din interior, iar cu ajutorul ei putem inițializa camera iP. Dacă aveți deja cont Xiaomi, doar îl introduceți dacă nu vă creați unul.

Concluzie

Camera costă 32$ și e disponibilă pe Gearbest. La acest preț ai toate opțiunile disponibile pentru o cameră IP excelentă.  Senzorul în 30 de puncte se poate seta astfel încât să se activeze doar pe acele zone când simte mișcare. De exemplu cu am avut eu, am setat doar 8 puncte pentru 2 geamuri, iar în rest toată camera era verde. Dacă ieșeam afară și treceam prin fața geamului începea să înregistreze, salvând pe cardul SD videoclipul de 5-10-15 secunde, depinde cum l-ați setat, iar apoi îți trimite notificare pe telefon.

Deschizi, vezi salvezi sau trimiți direct la poliție 🙂

Dacă o utilizați pentru a supraveghea pe cei mici, o cameră sau un hol mare, v-o recomand. Aveți acces de oriunde, doar să aveți conexiune la telefonul mobil. Dacă doriți să vedeți de pe laptop, vă trebuie să vă setați un proxy, niște porturi din router, e mai complicat.

 


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu