Xiaomi Mi Mix Liquid Lens

Conform lui Lei Jun, CEO al Xiaomi în curând vom putea vedea primul telefon Xiaomi Mi Mix care va avea lentile cu lichid în interiorul camerelor foto.

Xiaomi Mi Mix Liquid Lens

În ultimii ani majoritatea companiilor care produc telefoane mobile s-au concentrat pe modul în care facem poze sau videoclipuri și au încercat să aducă cât mai multe îmbunătățiri.

Iată că Xiaomi încearcă să revoluționeze acest segment prin introducerea unui sistem de lentile bazate pe lichid cu ajutorul cărora vom vea dimensiuni mult mai mici ale camerelor.

Xiaomi Mi Mix Liquid Lens

Acestea pot fi controlate fie mecanic fie electronic și își pot schimba distanța focală și focalizarea extrem de rapid. Tehnologia bazată pe lichid ne va permite să facem poze telefoto, macro sau normale folosind o singură lentilă. Astfel, vom putea scăpa de cele 3-4-5-6 camere foto de pe spatele telefoanelor.

Xiaomi susține, de asemenea, că fluidul optic are o transmitere ridicată a luminii, o dispersie foarte scăzută și este rezistent la medii extreme.

Cum vi se pare această nouă tehnologie dezvoltată de Xiaomi? Samsung lucrează la o nouă tehnologie numită ISOCELL 2.0, iar Apple a înregistrat multe brevete pentru lentile telefoto și lentile mobile însă nimic concret care să ne ofere mai multe informații concrete, ei bazându-se foarte mult pe soft și anume iOS.

 


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu