Zilele trecute cei de la Xiaomi s-au întrecut pe sine și au lansat Xiaomi Mi Mix Alpha primul telefon cu ecran față spate, tip waterfall ca și cele de pe seria Samsung Galaxy cu margini curbate.

Sunt curios cum va funcționa ecranul în timp ce este ținut în mână, dacă se ating marginile sau spatele în timp ce este aprins ecranul. Probabil, există un senzor de proximitate care știe în ce poziție este telefonul și activează ecranul frontal, lateral sau cel de pe spate.

Marginile de sus și jos au doar 2.15mm lăsând astfel loc unui ecran generos. Butoanele de volum sunt amplasate pe lateral direct în display astfel totul se face prin atingere. Pe spate datorită senzorilor de umiditate și calitate a aerului regăsim toate informațiile necesare legate de mediul din jurul nostru.

Informațiile și butoanele de home, back, bluetooth, celulare și cele de baterie sunt amplasate tot pe lateral. Senzorul de amprentă este integrat în display la fel ca și boxele.

Și acum să trecem la camera de 108mpx Ultra High Resolution care vine la pachet cu alte două camere de 12mpx telephoto și una de 20mpx ultra wide-angle. Cele două camere de 12mpx și 108mpx sunt produse de Samsung, iar cealaltă de 20mpx de SONY.

Rezoluția maximă a camerei de 108mpx este de 12032 x 9024, însă sunt curios cum va fi procesată imaginea de către software-ul instalat.

Carcasa este dintr-un aliaj Aerospace-grade Titanium, pe spate linia camerelor este protejată de o sticlă de safir, iar marginile negre sunt făcute din ceramică. Bateria lui Mi Mix Alpha este de 4050mAh și folosește o combinație de nano-silicon based lithium-ion . Se poate încărca rapid folosind un încărcător de 40W, iar ce aduce nou este încărcarea la -10˚C.

Specificații

  • chip 5G;
  • Snapdragon 855;
  • 12GB ramm;
  • UFS3.0 cu 512GB storage;
  • display 7.92 inch;
  • 241g greutate;
  • Android 10 cu MIUI 11.

Prețul vehiculat este de aproximativ 2500 euro, deci nu foarte ieftin ci foarte scump. Probabil cei de la Xiaomi vor să concureze cu Galaxy Fold.

Oferte telefoane alternative:

→ Xiaomi Mi Mix 3 – vezi oferta;

→ Xiaomi Redmi Note 8 – vezi oferta;

→ Xiaomi Mi A3 – vezi oferta;

→ Xiaomi Mi 9T Pro – vezi oferta.

Mi 9T Pro l-am văzut live zilele trecute când i-a ajuns comanda unui coleg. E frumos, ecran mare, se mișcă decent, are 3 camere și ecran complet fără notch. Camera frontală este înglobată în carcasă și se ridică în sus și se iluminează marginile.


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu