În cursul acestei dimineți Ben Geskin a prezentat noua tehnologie de încărcare wireless numită Xiaomi Mi Air Charge Technology. Apple a anunțat că vrea să renunțe până în 2030 la tot ce înseamnă cabluri și adaptoare, iată că Xiaomi a făcut deja primul pas către încărcarea wireless având o putere de 5W.

Avem și confirmarea din partea Xiaomi care a publicat aceată fotografie pe Twitter. În 2017 Apple cumpărat compania WattUp care a dezvoltat aceeași tehnologie de încărcare wireless, ba chiar au înregistrat și un patent fiind aprobați de FCC.

Xiaomi Mi Air Charge are dimensiunea unei măsuțe mici de cafea și poate încărca mai multe dispozitive smartphone, brățări, tablete sau alte dispozitive inteligente. Aceste dispozitive ce vor fi lansate de acum încolo vor îngloba până la 14 antene cu ajutorul cărora să capteze undele pentru a le transforma în energie.

Momentan nu există alte detalii sau specificații tehnice, dar pot spune că Xiaomi Mi Air Charge ar putea încărca wireless orice telefon, tabletă sau gadget într-o încăpere de 20-30 metri pătrați având o distanță maximă de până la 5m.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu