De dimineață am observat că cei de la wordpress au scos un nou update sub numele de „Oscar”, care ne-a adus multe noutăți.

Printre aceste noutăți ne-a adus și o eroare tâmpită de jQuery. Abia acum câteva ore am putut să instalez și eu noul update și hocus pocus:

Screen Shot 2013-08-02 at 23.52.47

Da știu (mai bine zis am aflat că s-a ajuns la versiunea 2.0.0) dar noi fiind utilizatori normali nu avem nevoie de așa ceva, așa că cum mă-sa rezolv problema asta tâmpită cu fereastra?

Bineînțeles că următorul lucru a fost să îi anunț pe cei de la WordPress că există o problemă, eh, who cares … probabil a fost răspunsul lor.

Următorul pas, google. Deja erau zeci de requesturi pentru support pe site la wordpress cu această problemă, dar nimeni nu are o soluție care să funcționeze.

src="//ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.9.1/jquery.min.js"

Așa că am găsit codul de mai sus, care trebuie pui in folderul temei tale, în fișierul header.php între tagurile <head></head>. Ca să funcționeze trebuie să adaugăm tagurile de script, iar forma sa ar fi <script src=”linkul de mai sus”></script>

Funcționează!  NU funcționează.

Orice altă încercare de modificare a librăriei js sau de înlocuire este sortită eșecului. Singura variantă disponibilă în acest moment este pluginul jQuery Updater care updatează librăria la ultima versiune. Partea proastă este că trebuie să îl avem instalat tot timpul, sau cel puțin până cei de la WordPress vor găsi vreo rezolvare.

function rw_jquery_update() {
	/* do not interfere with /wp-admin/ */
	if ( !is_admin() ) {
		wp_deregister_script('jquery'); 
		wp_enqueue_script('jquery', plugins_url('/js/jquery-2.0.0.min.js', __FILE__), false, '2.0.0');	
		wp_enqueue_script('jquery-migrate', plugins_url('/js/jquery-migrate-1.1.1.min.js', __FILE__), false, '1.1.1');	
	}
}
add_action('init', 'rw_jquery_update');

/* Declare Shortcode */
function rw_jquery_shortcode( $atts, $content = null ) {
   return ''; } //add_shortcode( 'jquery', 'rw_jquery_shortcode' ); // [jquery] //add_shortcode( 'jq', 'rw_jquery_shortcode' ); // [jq] ?>

Cam asta face acest plugin.

Dacă acest tutorial ți-a făcut un bine și te-a scăpat de câteva ore de căutat pe google dar și de un pop-up enervant, fii bucuros și apasă butonul de share de mai jos (facebook, twitter, google plus, email) și dă de veste cum ai reușit TU!


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu