Windows 365 este un serviciu de cloud computing care permite utilizatorilor să acceseze o versiune virtuală a sistemului de operare Windows pe orice dispozitiv cu iOS sau macOS.

Windows App - 1

Acesta a fost lansat în iulie 2021 și oferă o alternativă la instalarea Windows pe un PC sau laptop fizic. Windows 365 se bazează pe tehnologia Windows Virtual Desktop și este disponibil în două variante: Business și Enterprise. Utilizatorii pot alege dintre diferite planuri de abonament, în funcție de numărul de utilizatori, de spațiul de stocare și de performanța dorită.

Unul dintre avantajele Windows 365 este că permite accesul la aplicațiile și fișierele Windows de pe orice dispozitiv, inclusiv pe cele cu sisteme de operare diferite, cum ar fi Android, iOS sau macOS. De asemenea, Windows 365 oferă o securitate sporită, deoarece datele sunt stocate în cloud și nu pe dispozitivul local. Un alt beneficiu este actualizarea automată, care nu necesită intervenția utilizatorului.

Începând de luna trecută, Windows 365 devine Windows App, o aplicație care permite accesul la Windows pe orice dispozitiv, fără a necesita un abonament. Acest lucru ar face Windows mai accesibil și mai ușor de folosit pentru cei care nu au nevoie de toate funcțiile și capabilitățile unui sistem de operare complet.

Windows App - 4

Windows App ar putea fi o soluție ideală pentru cei care doresc să folosească Windows doar pentru anumite sarcini sau aplicații specifice.

În acest moment aplicația Windows App poate fi utilizată doar în mediul business ca și Preview, urmând ca de anul viitor să fie disponibilă pentru toată lumea.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

  • Eu unul abia o astept sa fie disponibila pentru toata lumea. M-am saturat de parallel pentru mac care de cele mai multe ori are erori. Mai folosesc windows doar pe un minipc pentru taskuri de automatizare a ceea ce fac, in rest doar mac.

    • Alin, o să fie disponibilă de la anul. Personal nu folosesc Parallels pentru că nu am nevoie de Windows îmi este suficient ceea ce îmi oferă macOS. Versiunea aceasta de Windows App o să fie foarte ușor de folosit pentru cei care fac automatizări, servere sau chiar Raspberry Pi.

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu