WhatsApp a creat o nouă aplicație folosind tehnologia Catalyst prin care dezvoltatorii pot aduce aplicațiile de pe iOS pe macOS fără prea mult efort. Prima variantă beta a fost lansată și aduce suport pentru chipurile Apple Silicon.

WhatsApp lucrează la o aplicație pentru macOS cu suport nativ pentru Apple Silicon

Varianta beta a aplicației a fost trimisă beta testerilor prin TestFlight. Până acum toți cei care aveau varianta web sau aplicația existentă pe macOS foloseau versiunea bazată pe chipurile Intel care era preluată de Rosetta 2 pentru Mac-urile cu chipuri Apple Silicon. După perioada de testare această aplicație va oferi suport nativ pentru toate chipurile M1 si M2 scoase de Apple.

Fiind o versiune universală aceasta va funcționa atât pe iOS, macOS cât și pe iPadOS. Astfel, utilizatorii de iPad se vor bucura

Aplicația este destul de simplă, în partea stângă avem sidebar pentru conversații, apeluri, mesaje arhivate, favorite și setări. Apoi avem o coloană pentru conversații, iar în partea dreapta fereastra pentru convorbirea selectată unde putem scrie mesaje, folosi emoji sau adăuga documente.

Versiunea de iOS a introdus recent opțiunea de a răspunde la mesajele din WhatsApp folosind orice emoji existent pe telefon.

[itunes url=”https://apps.apple.com/ro/app/whatsapp-messenger/id310633997″/]

Sursă: macrumors.com


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu