Google lucrează la un nou update la aplicația Google pentru iPhone și iPad, care integrează o măsură suplimentară de protecție și anume vom putea folosi Face ID pentru a debloca accesul în aplicație.

iPhone 15 ar putea avea Face ID integrat sub display

În cazul de față dacă cineva îți ia telefonul și se uită prin el, poate vedea oricând istoricul tău de navighare din browserul Chrome, linkuri salvate, parole sau bookmarkuri și nu este ok din punct de vedere al intimității. Așa că, ne vom putea proteja aplicația Google folosind Face ID, asemănător cu secțiunea Passwords din meniul iOS unde pentru a accesa datele este nevoie să ne logăm cu Face ID.

Același mod de protecție va fi implementat și pe alte aplicații Google sau platforme (macOS, Windows) care necesită protecție asupra datelor noastre personale. Personal nu folosesc aplicația Google pe iPhone, de obicei ea vine preinstalată pe Android și ai acces la știri, cont google, mail și altele.

Chrome va utiliza datele biometrice în browser

Odată cu Android 13, cei de la Google și-au schimbat puțin traiectoria, mergând acum pe mâna securității datelor și a informațiilor prezente pe fiecare dispozitiv compatibil. Android 14 va implementa și mai multe măsuri de securitate, urmând ușor-ușor calea celor de la Apple.

Sursă: blog.google


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu