Ministrul Mediului Tanczos Barna a anunțat o nouă reglementare care prevede ca mașinile electrice să fie diferențiate de restul având număr de înmatriculare verde.

Vom avea numere verzi pentru masinile electrice

Acest ordin a fost deja publicat în Monitorul Oficial și va fi pus în aplicare după 60 de zile de la publicare, aproximativ 1 iulie 2022. Numerele de înmatriculare verzi vor fi acordate persoanelor care au mașini full electrice adică 0% emisii de CO2 sau cele cu combustie pe hidrogen.

Numere de înmatriculare dedicate mașinilor nepoluante vor funcționa ca un pașaport verde pentru acest tip de autovehicule. Prin identificarea clară și vizibilă a vehiculelor nepoluante în trafic, creăm cadrul pentru acordarea unor facilități celor care le utilizează: fie că vorbim de parcare gratuită, acces permis în zone cu emisii reduse, reduceri de taxe și impozite, autoritățile locale, în special cele din marile aglomerări urbane, vor avea un instrument de lucru foarte util

 

– Ministrul mediului, Tanczos Barna

Cei care dețin mașini Tesla sau orice alt brand după intrarea în vigoare a legii vor putea să se adreseze Serviciului de Înmatriculări din zona de domiciului pentru a cere preschimbarea numerelor vechi cu cele verzi.

Sursă: Ministerul Mediului / Facebook


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu