Apple a înregistrat în 2020 un patent în care ilustrează Face ID pe iMac și MacBook. Odată cu noile M1 Max și M1 Pro au introdus notch-ul pe noile MacBook de 14 și 16 inch. La anul îl vor introduce și pe iMac.

iMac MacBook Face ID Patent

Dacă analizăm poza de mai sus vedem două tipuri de notch:

  • unul pătrățos care seamănă foarte mult cu cel de pe MacBook 14 și 16
  • unul rotunjit la margini care cel mai probabil va fi lansat pe iMac anul viitor.

MacBook Pro 14 16 Notch Pattent

Inițial informațiile descoperite de cei de la PatentlyApple anul trecut în martie că un utilizator va avea nevoie de o poză, un nume, o dată de naștere, un profil al feței, o hartă întreagă a conturului feței și a ochilor pentru a putea folosi Face ID.

După lansarea de zilele trecute (detalii aici) au actualizat acest patent adăugând următoarele informații:

The systems and techniques may also be applicable to capturing face gestures and emotions, video chatting, generating emoji, encrypting data, unlocking the computing device, supplementing passwords, differentiating different users, and the like.

–Apple

Acestea fiind spuse, mă bucur că au făcut acest lucru, au micșorat marginile și au introdus acel notch. Îmi pare rău că au renunțat la Touch Bar, însă nu este târziu să vedem la anul un alt MacBook cu Touch Bar.

Cel puțin știm siguri că următoarele iMac 2022 și MacBook Pro și Air 2022 vor avea încorporat și Face ID. Din păcate ultimele modele de MacBook 14 și 16 inch nu au Face ID încorporat.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu