După 5 ani au lansat și ei serviciul VoLTE însă doar pentru terminalele cu Android, cele pentru iOS mai pot să aștepte. Zilele trecut au activat funcția VoWIFI așa din senin.

Vodafone VoWIFI

Cei care vor o pot activa doar după ce fac update la career și apoi:

Settings → Mobile Data → Wi-Fi Calling → On.

Unii spun că după ce se instalează setările este bine să dați un restart terminalului, fie force restart fie shutdown și pornire. Funcția VoWIFI funcționează chiar dacă telefonul este în mod avion, însă trebuie să aveți conexiunea wifi pornită.

Cei de la orange au de mult timp implemetante ambele opțiuni VoLTE cât și VoWIFI, recent Digi Mobil au activat și ei VoLTE pentru iPhone mai urmează VoWIFI.

Din ce am înțeles, aceste servicii pot fi utilizate doar după ce rețeaua mobilă în parteneriat cu Apple reușesc să implementeze serviciile pentru clienți și sunt certificați apoi.


#update: unii utilizatori spun că după actualizare funcționează și funcția VoLTE însă doar pentru anumiți utilizatori, nu toți.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

  • Nu’i nici o bucurie cand o sa vezi consumul de baterie … na, ca mi’a iesit cu rima. :))) Eu am dezactivat optiunea, ca ajunsesem de eram cu telefonul mai mult in priza.

  • @ice4you serios? La asta nici nu m-am gândit, mai ales că la wireless ai semnal în toată casa, nu se întrerupe. Nu știu cum e, cu VoLTE pe Digi e mult mai bine decât cu 3G/4G, încă nu au opțiunea asta.

  • La mine si VoLTE de la Digi sarea in sus consumul de bateria fata de modul clasic in care am preferat sa imi tin telefonul pana la urma. E entuziasm la inceput, dar o sa iti treaca curand. 😀

  • Eu am activ VoLTE si nu mi se pare ca se termina mai repede bateria. Ma seca faptul ca se tot schimba 4G/3G si imi rupea bateria cautand semnal.

  • Te referi la date? Pai nah, aia e peste tot, eu acasa nu le folosesc, doar in deplasare si doar cand am nevoie, nu mereu. VoLTE cu 4G si WiFi active imi sugea bateria pe Android bigtime…o fi ceva mai bine pe iOS.

  • Eu nu le opresc niciodata, sun ON tot timpul. Daca am wifi stau pe wifi daca nu LTE.

  • Eu nu am motive, e suficient cate date le transmit si doar ca am telefonul dupa mine, plus ca e mult mai liniste, audientele le acord eu, nu e tot timpul deschis „biroul” de informatii/pierdut vremea … :)))

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu