S-a umplut internetul ieri, în timpul lansării Vodafone 4.5G cu viteze de 800Mbps doar pe terminale Samsung S8, S8+ și Note8 de poze și discuții referitoare la capacitatea rețelei de a gestiona mai multe conexiuni.

Sub sloganul Hai să ne bucurăm împreună de viitor. Ready? Vodafone încearcă ofere soluții complexe cu viteze mari doar pentru terminale Samsung de top, la fel cum a procedat și Digi.mobil pentru VoLTE. Automat ești obligat să îți cumperi un terminal Samsung S8, S8+ de la ei, tocmai pentru a avea softul și firmware-ul necesar pentru a atinge aceste viteze de 4.5G.

Vodafone 4.5G

Dacă nu alegi să cumperi terminalul de la ei, și îl ai la liber de la o mătușă sau din state sau de oriunde, va trebui să primești un update de firmware și cel mai probabil trebuie să mergi cu el într-un centru Vodafone să îți reinstaleze softul. E cam trasă de păr!

Mi se pare o stragetie „comună” din partea celor de la Digi și Vodafone de a utiliza doar terminale Samsung în locul terminalelor iPhone. Vreau să văd ce terminale va utiliza Orange atunci când vor prezenta noi servicii de 4.5G sau 5G.

Vouă cum vi se pare această promovare de servicii doar pentru o singură gamă de terminale?


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

  • Mie imi pare mai mult un parteneriat incheiat cu cei de la Samsung pentru impulsionarea vanzarilor acestora pe piata romaneasca. Spre exemplu, Emag are acum o promotie in care orice telefon Samsung de peste 1000 lei poate fi luat in 24 de rate prin Card Avantaj. Nu stiu insa cat de mult va dura acest parteneriat, deoarece cu siguranta cei de la Apple au mijloacele necesare de a contrabalansa oricand aceasta situatie.

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu