Pe zi ce trece aflăm tot mai multe lucruri interesante despre noul iOS 12. Unul dintre acestea ar fi utilizarea portului USB pe iPhone X va fi restricționat și va putea fi deblocată folosind Face ID, Touch ID sau parola de acces.

Pentru că Apple ține la securitate și la intimitatea utilizatorilor, după scandalurile cu FBI și atentatele unde li s-au cerut să deblocheze terminalele criminalilor pentru a avea acces la datele din interior. Apple a refuzat, desigur că a dat o declarație în care spunea că doar utilizatorii au acces la acele date, iar ei nu pot interveni.

Vezi reducerile la toate terminalele iPhone!

Atunci FBI și NSA au încercat să spargă acele terminale, folosind diverse soluții sau hackeri plătiți cu milioane de euro. Ei au spus că au reușit, Apple le dă o palmă acum și le spune că pot să își ia gândul la o astfel de practică.

Utilizarea portului USB

Toți utilizatorii pot activa funcția „USB Accesories” care oferă acces prin cablul de date la informațiile din telefon doar după ce acesta a fost deblocat folosind Face ID, Touch ID sau parola. Dacă cineva va vrea să îl crăckuie folosind vreun dispozitiv special creat, nu va mai putea pentru că portul lightning nu va funcțional.

Singura țară unde datele sunt filtrate și au acces parțial la informațiile din iCloud este China.


Cutiile GrayKey folosite pentru a debloca un iPhone parolat, nu vor mai funcționa. Se pare că acestea au fost vândute de un fost angajat Apple, iar ei ca răspuns pentru siguranța clienților au restricționat accesul, iar acum au putut recunoaște asta oficial.


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

 • Altă treabă bună care vine în sfârșit și pe iOS este gruparea notificărilor!

 • Printre multe altele Cătălin, da 🙂
  Chiar o să merite instalarea lui.

 • Dap! Adevaraul e ca toamna asta, atat iOS cat si Android vin cu multe chestii faine! Bine, in cazul Android doar cei cu Pixel si Android One se vor bucura de noutati…deh…fragmentarea OS-ului si producatorii de rahat

 • Eu mă bucur că Android P va lua mersul lui iOS și vor avea și eu un sistem stabil. Trebuia început și lansat demult, dar asta e, nici acum nu este târziu :))

 • @catalin-tanase în partea dreaptă în sidebar am pus un slide cu ultimele 7 articole din unboxing. Crezi că este relevant, te-ar face să dai click pe el sau să îl scot?

 • „Crezi că este relevant, te-ar face să dai click pe el sau să îl scot?”
  Sincer, nici nu am observat. Cred ca ar trebui sa-l pui mai sus putin. Dar in rest da, as fi interesat 🙂

  „Eu mă bucur că Android P va lua mersul lui iOS și vor avea și eu un sistem stabil”
  E, problema stabilitatii a fost rezolvata de mult timp. Eu inca de la Nexus 4 cu Android 5.1.1 nu mai aveam probleme de stabilitate.
  Eu raman in continuare la parerea ca marea problema a Androidului e fragmentarea sistemului data de politica Google care le primite implementatorilor sa faca actualizarile cum au ei chef! Si nu doar pt faptul ca nu primesti ultima versiune de OS atunci cand se lanseaza, dar multi nu primesc nici macar patchurile de securitate! Degeaba treaba e ok pe Pixel si telefoanele cu Android One, ca pe restul nu se intampla asta.

  Chiar mi-am amintit cum anul trecut, parca, cand au descoperit vulnerabilitatea aia bluetooth, Google a lansat imediat un patch de securitate, chiar inaintea celor de la Apple, patch pe care l-am primit pe Nexus 6P, dar sunt sigur sunt multe modele care nu l-au primit nici in ziua de azi!

 • […] iOS 12, Apple a implementat un nou sistem pentru a împiedica posibilitatea de a forța sistemul de operare și de a avea acces la diverse […]

 • […] Faza nasoală a lui iPhone X și XS este legată de Face ID, iar în SUA un deținut a fost obligat să își deblocheze iPhone-ul folosindu-se de față.  Restricția se aplică doar la parolă, unde dacă userul nu dorește nu o divulgă iar autoritățile nu au ce să facă decât să apeleze la hackeri sau la variante ca și cutia GrayKey. […]

 • […] ultimul update de astăzi, aplicația Google Drive primește suport pentru Face ID. Avem și o pagină dedicată pentru Privacy, unde putem selecta opționa Face ID atunci când […]

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu