Joia trecută, după ce toată lumea și-a făcut update la iOS 10.3.3 am făcut și eu. Din senin mi se opresc datele celulare și nu se mai activa decât dacă pun telefonul în modul AirPlane îl lase câteva secunde și apoi îl scot și se înregistrează din nou în sistem și îmi apare 3G sau LTE.

iPhone-ul meu este model A1549 iar Digi.mobil urmează să activeze funcțiile VoWiFi și VoLTE pentru clienții lor, am crezut că rețeaua este de vină iar sim-ul meu s-a magnetizat. Îmi părea ciudat faptul că cel al soției, un iPhone 5s cu iOS 10.3.2 mergea fără probleme pe date, iar al meu nu.

Ce am observat, atunci când foloseam doar date mobile funcționa era ok. Dacă închideam ecranul și îl puneam în buzunar, datele mobile dispăreau, numai primeam notificări. Deci se întâmpla ceva în modul standby al telefonului.

Dacă eram conectat pe wifi, iar apoi plecam din raza de acțiune a lui, îmi rămânea Digi.mobil cu puterea semnalului dar fără 3G sau LTE, deci fără internet.

opresc datele celulare

Apple are o secțiune de suport pe twitter, unde am luat legătura cu un operator. Explicat problema, i-am spus că am încercat Mobile Data > Options > Mobile Data Network > Reset settings. Fără nici schimbare. Am încercat chiar și un General > Reset Network Settings, am repornit iPhone-ul nimic. Trimis toate datele, au verificat, iar soluția lor simplă, „restore iPhone, set as new.”

Am stat așa o săptămână, iar aseară m-am enervat și i-am dat downgrade la 10.3.2. Toate bune, când să pun backupul din iCloud, surpriză acesta este pentru iOS 10.3.3 please install now. Deci am făcut un restore curat prin iTunes pe Macbook (nu prin OTA cum am făcut joia trecută) și văd că și-a revenit telefonul.

Momentan nu mi se mai opresc datele celulare, îmi rămâne 3G tot timpul pe ecran, acum să vedem pentru cât timp o să funcționeze sau a fost doar o problemă de update prin OTA.


LE: am fost la un punct RDS, am schimbat gratuit sim-ul și am plecat în concediu. Nu am avut probleme. Cum am venit în Timișoara cum a început să dispară datele mobile.


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu