Update: UPC Wi-Free pe spatele abonațiilor

by on Feb 27, 2015, 23:32
0 2160

Salut. Ești un utilizator fericit de cablu, internet de la UPC? Atunci poți afla routerul tău din interiorul casei crează automat o conexiune wifi denumită “sugestiv” UPC Wi-Free.

Ce face ea? Dă net la alții, nimic altceva…

Îți faci un cont la UPC cu user și pass iar oriunde poți accesa internetul pe telefon tabletă, folosindu-te de acest serviciu. Partea tristă este că tu ca abonat, îți rupi din bandă ca să dai la alți fraieri internet, nu?

upc-wi-free

Logic. Felicitări, aveți cea mai bună rețea!

Update:

Ca sa clarificam exact lucrurile despre conexiunile Wi-Free, echipa de comunicare a UPC mi-au transmis acest comunicat pentru a explica exact situatia si de a nu crea o perceptie falsa asupra serviciilor oferite:

  upcDeclaratia UPC Romania cu privire la articolul “UPC Wi-Free pe spatele abonatilor”, publicat pe https://www.isay.ro/

 

Ca urmare a aparitiei, pe data de 27 februarie 2015, a articolului “UPC Wi-Free pe spatele abonatilor”, UPC Romania doreste sa faca urmatoarele precizari, pentru o informare corecta a cititorilor. Solicitam publicarea integrala a acestui material, intrucat articolul mai sus mentionat contine date false si poate duce la o perceptie gresita asupra serviciilor UPC Romania.

 

  1. Banda retelei UPC Wi-Free (10 Mbps download si 2 Mpbs upload) este provizionata aditional de banda contractata de clientii UPC (spre deosebire de alte servicii similare de pe piate). Utilizatorii serviciului gratuit UPC Wi-Free nu impart banda cu alti utilizatori Wi-Free conectati la routerul UPC aflat in custodie.
  2. Performanta serviciului de internet poate fi masurata de clenti in orice moment, cu un test de viteza pe cablu (pentru a evita interferentele din mediu care pot afecta viteza resimtita pe Wi-Fi). Activarea si utilizarea UPC Wi-Free nu afecteaza in niciun fel performanta serviciului de internet contractat de clienti.
  3. Reteaua Wi-Free este complet separata si securizata, este o retea distincta de reteaua privata a clientului si nu exista niciun fel de interferente intre cele doua. Atat autentificarea utilizatorilor cat si traficul de date pe UPC Wi-Free sunt criptate intre router si dispozitiv cu o cheie unica de criptare, protocolul fiind cel mai sigur cu putinta disponibil in acest moment pe o conexiune de internet (WPA2 – Enterprise);

upc_footer

NO COMMENTS

Leave a Reply


1. Comentariile fițoșilor, îngâmfațiilor și atotștiutorilor vor dispărea instantaneu!
2. Voia bună este la ea acasă, comentează acum!
3. Orice comentariu, este aprobat automat, dar poate fi șters fără explicații!