Salut. Ești un utilizator fericit de cablu, internet de la UPC? Atunci poți afla routerul tău din interiorul casei crează automat o conexiune wifi denumită „sugestiv” UPC Wi-Free.

Ce face ea? Dă net la alții, nimic altceva…

Îți faci un cont la UPC cu user și pass iar oriunde poți accesa internetul pe telefon tabletă, folosindu-te de acest serviciu. Partea tristă este că tu ca abonat, îți rupi din bandă ca să dai la alți fraieri internet, nu?

upc-wi-free

Logic. Felicitări, aveți cea mai bună rețea!

Update:

Ca sa clarificam exact lucrurile despre conexiunile Wi-Free, echipa de comunicare a UPC mi-au transmis acest comunicat pentru a explica exact situatia si de a nu crea o perceptie falsa asupra serviciilor oferite:

  upcDeclaratia UPC Romania cu privire la articolul “UPC Wi-Free pe spatele abonatilor”, publicat pe https://www.isay.ro/

 

Ca urmare a aparitiei, pe data de 27 februarie 2015, a articolului “UPC Wi-Free pe spatele abonatilor”, UPC Romania doreste sa faca urmatoarele precizari, pentru o informare corecta a cititorilor. Solicitam publicarea integrala a acestui material, intrucat articolul mai sus mentionat contine date false si poate duce la o perceptie gresita asupra serviciilor UPC Romania.

 

  1. Banda retelei UPC Wi-Free (10 Mbps download si 2 Mpbs upload) este provizionata aditional de banda contractata de clientii UPC (spre deosebire de alte servicii similare de pe piate). Utilizatorii serviciului gratuit UPC Wi-Free nu impart banda cu alti utilizatori Wi-Free conectati la routerul UPC aflat in custodie.
  2. Performanta serviciului de internet poate fi masurata de clenti in orice moment, cu un test de viteza pe cablu (pentru a evita interferentele din mediu care pot afecta viteza resimtita pe Wi-Fi). Activarea si utilizarea UPC Wi-Free nu afecteaza in niciun fel performanta serviciului de internet contractat de clienti.
  3. Reteaua Wi-Free este complet separata si securizata, este o retea distincta de reteaua privata a clientului si nu exista niciun fel de interferente intre cele doua. Atat autentificarea utilizatorilor cat si traficul de date pe UPC Wi-Free sunt criptate intre router si dispozitiv cu o cheie unica de criptare, protocolul fiind cel mai sigur cu putinta disponibil in acest moment pe o conexiune de internet (WPA2 – Enterprise);

upc_footer


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu