Un nou standard W3C va aduce posibilitatea utilizării Touch ID și Face ID atunci când ne logăm pe site-uri

by on Apr 13, 2018, 17:03
2 19

Te-ai săturat să îți tot introduci parolele de fiecare dată când te loghezi pe un anumit site? Excepție făcând cazul în care acestea sunt salvate în Chrome, Safari sau printr-o aplicație de management precum 1Password. Vom avea un nou standard W3C¹ cu ajutorul căruia putem utiliza Face ID și Touch ID pentru a ne loga pe diverse site-uri.

Aici nu vorbim doar despre Apple sau Samsung sau Huawei, ci vorbim de toți producătorii de terminale mobile cu aceste opțiuni de securitate. Desigur, securitatea acestor servicii ține de fiecare producător în parte, iar cine alege o anumită metodă suportă consecințele.

standard w3c

Noul API este cunoscut sub numele de WebAuthn și înglobează dispozitive de securitate precum amprente, camere inteligente sau key criptate folosind stick-uri USB pentru a ne putea conecta folosind o autentificare sigură. Dacă ați lucrat într-o corporație, atunci știți că un badge/card se va emite pe numele tău, iar tot ce faci este înregistrat. Dacă lucrezi pe o anumită stație, logarea se face folosind cardul.

În acest moment Firefox este singurul browser care suportă WebAuthn, urmând ca în următoarele luni să fie disponibil și pe Chrome, Edge sau Safari.

Dacă sunteți utilizatori de iOS, ați observat că la majoritatea site-urilor Apple a înglobat API-ul 1Password și vă puteți loga foarte ușor cu datele salvate în aplicație, care poate fi deschisă prin utilizarea amprentei în cazul meu, dacă aveam iPhone X foloseam Face ID.


¹ W3C = World Wide Web Consortium.

2 COMMENTS

Leave a Reply


1. Comentariile fițoșilor, îngâmfațiilor și atotștiutorilor vor dispărea instantaneu!
2. Voia bună este la ea acasă, comentează acum!
3. Orice comentariu, este aprobat automat, dar poate fi șters fără explicații!